ŠVEĐANKU SILOVAO IRAČANIN: Nije htela da ga prijavi u strahu da ga ne deportuju
Foto: Nemanja Pančić

Čudan slučaj

ŠVEĐANKU SILOVAO IRAČANIN: Nije htela da ga prijavi u strahu da ga ne deportuju

Planeta -
Jedna Šveđanka, koju je nedavno u vozu silovao imigrant iz Iraka, isprva je odbijala da prijavi slučaj policiji rekavši kako strahuje da ne bude deportovan iz zemlje zbog onoga što joj je učinio.

Događaj se dogodio u oktobru u vozu,a Iračanin se vraćao iz Finske nezadovoljan uslovima azila koji su mu tamo ponudili.

Dvadesetosmogodišnja žena zatekla se u istom kupeu s trojicom Arapa pa im je kupila sendviče. Nakon nekog vremena njih trojica su počeli da piju, a zatim i dodiruju svoju suputnicu. Ona ih je upozoravala da prestanu. Nedugo potom, zaspala je na svom sedištu, jedan od njih ju je probudio i počeo da zlostavlja.

Ona je uspela da mu se otme i pobegne niz hodnik tražeći pomoć.

Prema kasnijem policijskom izveštaju, žrtva je isprva kategorički odbijala da prijavi silovanje govoreći da joj je žao muškarca koji je nasrnuo na nju zbog njegove “teške situacije”. Strahovala je da bi zbog njene prijave mogao da bude deportovan natrag u Irak.

Na kraju su je ipak uverili da treba da prijavi slučaj. Počinitelj je kasnije uhapšen i osuđen na godinu dana zatvora, a svojoj žrtvi mora da plati odštetu od 85.000 švedskih kruna.

Tokom suđenja ispostavilo se da je njegov izbeglički status lažan, jer je došao iz dela Iraka koji nije zahvaćen sukobima, a u Švedsku je stigao isključivo iz ekonomskih razloga.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja