KOSOVSKI ALBANCI PRETILI KATOLIČKOM POGLAVARU: Ti ćeš biti poslednji papa
Foto: Reuters Nov 2015

Terorizam na delu

KOSOVSKI ALBANCI PRETILI KATOLIČKOM POGLAVARU: Ti ćeš biti poslednji papa

Planeta -
Pripadnici italijanske i kosovske policije uhapsili su četvoricu kosovskih Albanaca za koje se sumnja da su članovi džihadističke ćelije koja širi islamističku propagandu i koja je zapretila papi Franji, saopštili su pravosudni izvori

Trojica osumnjičenih uhapšeni su u Italiji, a jedan na Kosovu. Sumnjiče se za podsticanje na terorizam i na rasnu mržnju, stoji u saopštenju italijanske policije.

Jedan policijski zvaničnik rekao je da su uhapšeni bili vrlo aktivni na internet stranicama, gde su propagirali svoju “prodžihadističku stvar”, ali se čini da nisu umešani u neku konkretnu zaveru ili napad.

“Pretili su Papi, pohvalno govorili o nedavnim napadima u Parizu i pretili bivšem američkom ambasadoru na Kosovu”, rekao je šef policije Breše Karmine Espozito.

U jednoj od poruka stoji: “Zapamtite da nakon ovoga više neće biti drugog Pape. Ovaj je poslednji.”

Dvojica uhapšenih u Italiji uskoro će biti proterani iz zemlje, a trećem će biti dopušten ostanak u Italiji, ali će biti pod posebnim nadzorom za vreme istrage.

Četvrti osumnjičeni, Samet Imišti, navodno je vođa grupe i borio se van Kosova. Uhapšen je u jednom selu na istoku Kosova.

(danas.hr/Hina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja