ZAISTA VELIKA DILEMA: Na slici pljačkaša banke prepoznao svog oca, prijaviti ga ili ne?
Foto: Cook County Sheriff’s Office

ZAISTA VELIKA DILEMA: Na slici pljačkaša banke prepoznao svog oca, prijaviti ga ili ne?

Planeta -
Zamislite da prelistavate novine i u tekstu o pljački lokalne banke prepoznate na slici rođenog oca.

Zaista, šta učiniti u tom trenutku? Prijaviti ga ili prećutati?

Upravo s tom dilemom suočili su se članovi porodice Tapija iz Ilinoisa u SAD nakon što je 24. novembra listajući novine sin shvatio da je pljačakš s fotografije koga traži policija njegov 45-godišnji otac Anselmo Tapija.

Familija je prvo pritisla Anselma da im kaže je li on zaista pljačkaš iz poslovnice jedne banke u gradiću Bridževju. On im je priznao da jeste i pristao da se preda policiji, kazao je šef lokalne policije Volter Klimek.

On je dodao kako je prepoznavanju pomogla i dobra fotografija na kojoj se pljačkaševo lice sasvim jasno vidi. Tapija je u međuvremenu optužen za tešku pljačku, a sud u oblasti Kuk mu je odredio kauciju od 100.000 dolara. Policija nije želela da otkrije o kom iznosu ukradenog novca se radilo.

Tapija je i policiji priznao pljačku rekavši da je to učinio kako bi vratio dugove. Čikago Tribjun piše da je prišao šalterskom službeniku i pružio mu papirić na kojem je pisalo da ima pištolj i da mu preda novac. Pištolj nije vadio i nito u tom incidentu nije bio povređen.

Na društvenim mrežama ljudi su različito komentarisali ovaj nesvakidašnji slučaj. Jedni odobravaju postupak porodice koja je raskrinkala oca, drugi tvrde da to ipak nije bilo u redu. Jedna žena je napisala: “Počinio je zločin i treba za to da plati. Učinili su pravu stvar”.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track