Crna Gora raj za gejeve

Verovali ili ne

Crna Gora raj za gejeve

Planeta -
Primorska država našla se na spisku preporuka za letovanje Geypolisa, uprkos neprijateljskom ponašanju lokalaca prema homoseksualcima

PODGORICA - Neverovatno.Crna Gora se našla na listi destinacija koje korisnici gej sajta Gaypolis preporučuju za letovanje, objavio je podgorički portal Vijesti. Ta balkanska zemlja našla se na spisku preporuka uprkos neprijateljskom ponašanju lokalaca prema LGBT populaciji.Budući da Crna Gora nije mnogo poznata čitaocima gej sajta, postavljen je komentar o Montenegru - maloj i slatkoj državi na Jadranu.- Lepotica Jadrana, peščane plaže, brze reke, bistra jezera i predivne planine. Ujutro se možete probuditi uz predivnu obalu, ručati uz Skadarsko jezero, a predveče šetati planinama. Crna Gora vas ne može ostaviti ravnodušnim - piše na sajtu Gaypolis.Osim što je dobar izbor za odmor, Crna Gora, kako piše Gaypolis, ima i prepoznatljivu kulturu, istoriju, a može se pohvaliti i čistim vazduhom, predivnom prirodom i povoljnim vremenskim uslovima. Ostrvo Sveti Stefan se pominje kao destinacija koja se mora posetiti.Pored svih prednosti koje nudi Crnogorsko primorje, na sajtu se navodi da se gosti ipak pripaze, jer ljudi u Crnoj Gori baš i nisu gostoljubivi prema homoseksualcima.- Jedino brine što male zemlje na Balkanu nisu baš prijateljski nastrojene prema gej osobama, kao i to što među lokalnim stanovništvom vlada izražena homofobija - piše u komentaru ovog portala.Podseća se i na listu nazvanu Medeni mesec iz pakla, gde je Crna Gora svrstana u grupu zemalja koje nisu poželjne za posetiti ukoliko je neko pripadnik LGBT populacije. U tekstu se napominje da je Ferhat Dinoša, bivši ministar za ljudska i manjinska prava Crne Gore, 2009. rekao da ne bi bio srećan kad bi otkrio postojanje homoseksualnosti u svojoj državi.

Pobegli zbog poljupcaCrnu Goru nedavno je potresao skandal kad su glumci Todor Vujošević i Bojan Bulatović morali da napuste Podgoricu nakon snimanja spora o pravima LGBT populacije. Oni su se u spotu poljubili, što izazvalo seriju pretnji, nakon čega se nisu osećali sigurni u rodnom gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track