STRAVIČNA BOŽIĆNA ČESTITKA AMERIČKE POSLANICE: Svim izbeglicama bih pucala u glavu!
Foto: Youtube/Printscreen

STRAVIČNA BOŽIĆNA ČESTITKA AMERIČKE POSLANICE: Svim izbeglicama bih pucala u glavu!

Planeta -
Mišel Fjore, zastupnica u skupštini iz američke države Nevade, zgrozila je javnost svojim izjavama o izbeglicama iz Sirije, a onda je objavila i čudnu božićnu čestitku.

Izjavila je da bi lako povukla okudač jer joj izbeglice "jednostavno nisu ok". Članovi skupštine odmah su je optužili za podsticanje mržnje i pokrenuli poticiju kojom traže njenu ostavku.

Fjore je ovu izjavu rekla u svojoj nedeljnoj radijskoj emisiji “Walk the Talk with Michele Fiore”, kada su je pitali zašto nije potpisala peticiju o programu preseljenja izbeglica. To je bilo neposredno posle terorističkih napada u Parizu.

Fiore je jasno rekla kako je protiv prihvatanja izbeglica.

“Htela sam da idemu Pariz da ih upucam u glavu. Nije mi ok to sa sirijskim izbeglicama, niti s teroristima,” rekla je zastupnica skupštine i vičući nastavila “Ja sam za to da im se samo stavi komad tkanine u očne šupljine i tako završi njihov bedan život. To mi je ok za njih.” Rekla je i da Parižane ne bi snašla takva situacija da su bili naoružani.

"Americans across our nation, they definitely know they are the last line of defense."Nevada Assemblywoman, Michele Fiore, defends her controversial Christmas card

Posted by Fox & Friends on понедељак 7. децембар 2015.

Njene primedbe izazvale su lavinu nezadovoljstva u lokalnoj zajednici, a sve je rezultiralo i peticijom za njenu smenu.

“Njeni nedavni komentari o klanju sirijskih izbeglica su govor mržnje i ona ne bi trebalo da bude u skupštini žena naše zemlje. Nevada je neugodno iznenađena njenim komentarima iz kojih je izvire mržnja, rasizam. Radi se o stvarno zlim primedbama,” stoji u saopštenju organizacije Čejndž.

Fjore j epotom pokušala da se izvuče iz situacije u koju su je dovele njene izjave pa je rekla kako je mislila isključivo na teroriste, a ne na sirijske izbeglice.

“Nisam govorila o izbeglicama,” rekla je, ali i dodala kako ne želi sirijske izbeglice u svojoj zemlji. Fjore je izazvala reakcije i kada je prošle nedelje objavila božićnu čestitku svoje porodice na kojoj su svi naoružani dok poziraju s osmehom na licu. Čak i deca nose puške.

“Na Amerikancima je da zaštite Ameriku. Mi smo obična američka porodica. S ljubavlju i slobodom, Mišel,” stoji u njenoj poruci.

(Depo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track