OVA FOTOGRAFIJA MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: Samo u jednom danu primio je 1.000 pretećih poziva
Foto: Prinscreen

Ludilo

OVA FOTOGRAFIJA MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: Samo u jednom danu primio je 1.000 pretećih poziva

Planeta -
Muškarac čiji se kamionet pojavljuje u jednom ekstremističkom videu podneo je tužbu protiv trgovca automobilima u Teksasu jer je preprodao njegovo vozilo bez skidanja logotipa i telefonskog broja njegove firme što mu je, tvrdi, uništilo život.

Vozilo se pojavljuje u ekstremističkom videu snimljenom u decembru 2014, a fotografija vozila završila je na Tviteru.

Mark Oberholtcer je objasnio da je svoje staro vozilo menjao za novi model u oktobru 2013. Iako je sam krenuo da skida logotip, zaustavio ga je prodavač uz poruku da bi mogao uništiti boju na vozilu i da oni imaju bolje sredstvo za uklanjanje.O spornoj fotografiji obavestila ga je njegova sekretarica 17. decembra 2014. Do kraja dana, njegova kancelarija koja se bavi vodovodnim poslovima, ali i on lično primili su više od hiljadu telefonskih poziva, navodi se u tužbi.Pozivi su, kaže Mark, u velikoj meri bili uznemirujući i sadržavali brojne pretnje nasiljem, uništavanjem imovine, povredama pa čak i smrću. Njegova sekretarica bila je u strahu, kao i on i njegova porodica pa ih je izmestio u drugi grad kako bi izbegli neprijateljske napade. To vreme iskoristio je da stupi u kontakt s prodavačem automobila kako bi razgovarali o nastaloj situaciji, a on mu je rekao da je kamionet poslao u Dalas.

Izveštaj o kretanju vozila pokazalo je da je prodano na aukciji u Teksasu u novembru 2013, a onda je iz Hjustona poslano u Tursku, piše Independent.Zbog ogromne medijske pažnje njegov život postao je haotičan, a posetio je FBI i Ministarstvo nacionalne bezbednosti čiji su ga agenti savetovali da se zaštiti jer 'napolju ima ludih ljudi'.I godinu dana nakon objavljivanja fotografije, Mark prima preteće telefonske pozive, a zbog prevare, grube nepažnje, narušavanja privatnosti i obmanjujuće trgovine od prodavača automobila traži odštetu od milion dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track