TEK ŠTO SU GA OSLOBODILI OD OTMIČARA: Libanske vlasti hapse Gadafijevog sina
Foto: Printscreen Youtube

Traže istinu o imamu

TEK ŠTO SU GA OSLOBODILI OD OTMIČARA: Libanske vlasti hapse Gadafijevog sina

Planeta -
BEJRUT - Libanske vlasti izdale su danas nalog za hapšenje sina ubijenog libijskog lidera Moamera el Gadafija, Hanibala Gadafija zbog optužbe skrivanja informacija o nestanku jednog visokog šiitskog sveštenika pre 37 godina.

Sudija Zaher Hamadeh izdao je nalog za hapšenje Gadafijeva zbog nestanka imama Muse el Sadr i još dve osobe. Oni su nestali 1978. godine za vreme zvanične posete Libiji na poziv Moamera el Gadafija.

Nestanak El Sadra je dugo bio izvor tenzija u odnosima Libije i Libana. Njegova porodica veruje da se možda i dalje nalazi u libijskom zatvoru, mada većina Libanaca pretpostavlja da je mrtav. Hanibal Gadafi je imao tri godine kad su oni oteti.

Inače, Hanibala Gadafija otela je u petak naoružana grupa u Libanu, ali je ubrzo oslobođen. Sina bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija policija je preuzela u gradu Balbek, gde su ga držali šiitski otmičari, a zatim je prevezen u Bejrut.

Hanibalu Gadafiju je 2012. pružen azil u Omanu, gde je sa sestrom i majkom bio u kućnom pritvoru. Nije poznato koliko dugo je bio u Libanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track