(VIDEO) OVO JE PRAVI DŽEDAJ KAO IZ FILMA: A nema čak ni stan
Foto: Printscreen Youtube

Džedajizam

(VIDEO) OVO JE PRAVI DŽEDAJ KAO IZ FILMA: A nema čak ni stan

Planeta -
Ejs Venum kaže za sebe da je Džedaj koji ne živi u galaksiji "dugo, dugo...".

Ovaj mladić, star 32 godine, živi sa svojom verenciom u kamionu na ulicama Portlanda.

- Kada nam je kirija povećana, oboje smo imali poslove, zarađivali pristojan novac, ali je ipak preskupo živeti u stanu ovih dana - objasnio je Venum u dokumentarcu Kristofera Stouda.

Život, izgleda, nije lak za Venuma koji je svoje ime promenio 2007. godine, ali lekcije koje je naučio iz "Ratova zvezda" pomogle su mu čak i kada Sila nije bila na njegovoj strani.

- Pre nego što sam prešao u džedajizam, bio sam jako, jako sebičan. Bio sam ono što mi smatramo Sitom. I tako sam počeo da istražujem džedajizam - rekao je Venum. On je sada aktivni član Hrama džedajske sile, internet crkve koja pomaže verujućim fanovima Ratova zvezda da primene lekcije iz filma u pravom životu.

- Sve je u fokusu. Da li tražite dobro u životu ili tražite zlo. Kao što je Kju-Gon Džin rekao u prekuelu (Epizoda 1 Ratova zvezda - Fantomska pretnja) "Tvoj fokus determiniše tvoju realnost".

Kao deo svoje vere, Venum kaže da se postavlja u situacije koje ljudima mogu pomoći da bolje žive.

- Trenutno kupim đubre. Prolazim jednom rutom i služim društvu tako da neko drugi ne mora da uradi ovaj posao. Pravim veliki udar komšijskim ponašanje, kao što vole da kažu u Severu i nekim drugim mestima - rekao je on.

(huffingtonpost.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track