(VIDEO) ZLOČIN TOKOM SEANSE: Nadrogirao se šamanskim biljem pa ubio čoveka
Foto: Printscreen Youtube

Strašno

(VIDEO) ZLOČIN TOKOM SEANSE: Nadrogirao se šamanskim biljem pa ubio čoveka

Planeta -
Jedan Kanađanin zaklao je Britanca nožem nakon što su obojica konzumirali halucinogenu biljku ajahuaska u "duhovnom" centru smeštenom u peruanskom delu Amazona

Svedoci su potvrdili da je 29-godišnji Džošua Endrju Friman Stivens ubio Junaisa Gomeza (26) u samoodbrani nakon što ga je Gomez navodno napao nožem tokom spiritualne ceremonije oplemenjene korišćenjem ajahuaske, rekao je šef policije u tom regionu Normando Markez. Kanađanin se sada nalazi u pritvoru, dodao je Marquez, a piše Guardian.

Halucinogeno sredstvo Ajahuaska je zapravo kombinacija amazonskog vina i bilja koje sadrži dimetiltriptamin. Pomešani izazivaju psihodelična iskustva kod korisnika ali se inače ne povezuju sa nasilnim ponašanjem.

Detalji krvave smrti još su nejasni, ali jedan od svedoka rekao je da je Gomez uzeo nož iz kuhinje i napao Stivensa koji ga je na kraju ubio tim istim nožem, sa više uboda u stomak i grudi.

Alternativni zdravstveni centar Feniks Ajahuaska nije komentarisao tragični incident, već su na FB samo dodali da je to mesto sigurno za eksperimentisanje sa lekovima na bazi biljaka i otkrivanje "samog sebe".

Turizam baziran na korišćenju ajahuaske u velikom je porastu u Peruu poslednjih godina, a lokalni šamani u raznim centrima nude posetiocima halucinogeni napitak pod njihovom kontrolom. Sredstvo je popularno među turistima jer navodno leči depresiju i druge mentalne probleme.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track