JEVREJSKI EKSTREMISTA VREĐAO HRIŠĆANE: Nećemo Božić na Svetoj zemlji, hrišćani su vampiri
Foto: Ap 2014

Govor mržnje

JEVREJSKI EKSTREMISTA VREĐAO HRIŠĆANE: Nećemo Božić na Svetoj zemlji, hrišćani su vampiri

Planeta -
Notorni jevrejski ekstremista Benzi Gopštejn, hapšen mnogo puta u prošlosti, ponovo je privukao pažnju javnosti poredeći hrišćane sa "vampirima" i pozivajući na zabranu proslave Božića u Svetoj zemlji.

Šef ekstremističke grupe Lehava, formirane da bi se sprečio brak između Jevreja i Arapa, nedavno je razbesneo izraelske protivnike rasizma sa kontroverznim izjavama na ultra jevrejskom portalu Kooker.

"Božiću nema mesta u Svetoj zemlji", napisao je Gopštejn u svojoj kolumni i dodao:"Moramo ukloniti vampire pre nego što nam popiju krv još jednom".

Pod vampirima", Gopštejn podrazumeva Katoličku crkvu i hrišćane. On smatra da su oni zakleti neprijatelji jevrejskih vernika i da ih treba proterati iz zemlje. Iako veruje da Katolička crkva "nema šanse" da uništi "jednu od najjačih vojski u svetu," on je glasno ostao pri stavu da jevrejski narod mora stalno biti u strahu od napada.

"Misija tih vampira i krvopija ostaje", objavio je Gopštejn u svom komentaru.

Pre njegovog poziva na zabranu Božića, ekstremista je uhapšen i kritikovan zbog poziva građana na drastičnu akciju u borbi protiv "neprijatelja".

"Gađenje to je jedina stvar koja će nas spasiti mračnih dana Evrope, u kojoj je nestao dobar život nakon dolaska demokratskog doba", rekao je on i ponovo pozvao na borbu sa "koruptivnim fenomenom u najboljoj tradiciji judaizma ".

U avgustu je ovog huškača ispitivala izraelska policija, nakon poziva na paljenje crkava a u decembru 2014. godine je uhapšen sa drugim aktivistima Lehave posle paljenja dvojezične školu u Jerusalimu.

Nekoliko organizacija uključujući i Izraelski pokret za reformu i nepredni judaizam, pozvali su policiju i sudstvo da istraže ovaj govor mržnje koji vređa verska osećanja hrišćana, kao i ponašanje zabranjeno zakonom.

Državno tužilaštvo saopštilo je da je dobilo javno pismo, ali nikakva odluka o slučaju Lehava još uvek nije doneta.

(sputniknews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track