ANTITERORISTIČKA AKCIJA: U Belgiji uhapšen i deveti osumnjičeni za napade u Parizu
Foto: AP

Još jedan na slobodi

ANTITERORISTIČKA AKCIJA: U Belgiji uhapšen i deveti osumnjičeni za napade u Parizu

Planeta -
Belgijske vlasti saopštile su danas da je uhapšena deveta osoba za koju se sumnja da je povezana sa prošlomesečnim napadima u Parizu, muškarca za koga navode da je bio u kontaktu sa rođakom osumnjičenog glavnog organizatora krvoprolića.

Kancelarija belgijskog federalnog tužioca je saopštila da je osumnjičeni, čije puno ime nije objavljeno, uhapšen u utorak i zadržan na osnovu optužbi da je učestvovao u akcijama terorističke grupe i terorističkim ubijanjima, prenosi AP.

U saopštenju se precizira da je osumnjičeni, belgijski državljanin marokanskog porekla rođen 1985. godine, više puta bio u telefonskom kontaktu sa Hasnom Ait Bulahsen posle napada izvedenih 13. novembra u francuskoj prestonici, u kojima je ubijeno 130 ljudi. I Hasna i njen rođak Abdelhamid Abaud, za kojeg se sumnja da je glavni organizator napada, ubijeni su kada je francuska policija opkolila njihovo skrovište u severnom predgrađu Pariza.

Policija i dalje traga za Salahom Abdeslamom (26) rođenim u Briselu, za koga se veruje da je pobegao iz Pariza u belgijsku prestonicu dan pošto je izveden niz napada na pariske barove, restorane, koncertnu dvoranu i nacionalni stadion, navodi AFP.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track