ISTINA O BELOM ĐAVOLU: Jedan telefonski poziv ga je uveo u svet o kojem nije ni sanjao!
Foto: Shutterstock

Životni put Džona Vilisa

ISTINA O BELOM ĐAVOLU: Jedan telefonski poziv ga je uveo u svet o kojem nije ni sanjao!

Planeta -
Džon Vilis (16) je bio siroče. Otac ga je napustio, majka mu je bila mrtva. Dečak je počeo da uzima steroide kako bi mogao da ubedi vlasnika jednog kluba u Bostonu da ima 18 godina i da bi mogao da bude izbacivač. Jedan događaj će mu zauvek promeniti život

Kada je jednom prilikom spasao mladog azijata iz jedne tuče u klubu, dobio je vizit kartu uz napomenu da pozove ako mu ikad zatreba pomoć.

Nekoliko dana posle toga, sa samo 76 centi u džepu i bez mesta gde bi mogao da prespava, odlučio se da pozove onaj broj. Posle nekoliko minuta po njega su došla dva "bmw" u kojima je bilo nekoliko Kineza.

U to vreme Džon je samo tražio topli obrok i krov nad glavom. Ali deceniju posle on je postao drugi čovek kineske mafije poznat kao Beli Đavo.

FBI napominje da je on jedini belac koji je došao tako visoko u ovoj kriminalnoj organizaciji koja se retko meša sa drugim mafijama, a retko u svoje redove dovode i pripadnike drugih rasa.

Ipak banda Ping On ga je uzela pod svoje. Džon je veoma brzo naučio kineski jezik, čak je na kraju znao i dva dijalekta. Shvatio je da mora da nauči jezik brzo. S jedne strane znao je da oni sa kojima bude pričao na dnevnom nivou skoro uopšte ne znaju engleski jezik, dok s druge strane znanje kineskog mu je trebalo kako bi prilazio devojkama.

U učenju mu je pomoglo gledanje kineskih filmova, i slušanje kineske muzike. Vremenom zbog svoje lojalnosti dospeo je do mesta šefa telohraniteklja Bai Minga koji je tada bio u vrhu komande kineske mafije koja je operisala u Bostonu.

Prema rečima Boba Halorana, koji je intervjuisao Džona Vilisa kao materijal za svoju knjigu "Beli Đavo", njegov posao je bio da proverava Mingove automobile u slučaju da neko postavi bombu, a i da prikuplja novac od klađenja.Posvećenost poslu dovelo ga je da postane Mingova desna ruka. U to vreme Ming je bio šesti ili sedmi u lancu komande ali spletom okolnosti ubrzo je postao šef kineske mafije. Odmah uz njega bio je Beli Đavo koji je tako postao drugi čovek mafije.

Vilis je bio između ostaloig umešan u trgovinu drogom, kockanje i prostituciju. Pre tri godine uhapšen je zbog šverca 260.000 pilula u vrednosti od nekoliko miliona dolara.

Osuđen je na 20 godina robije. Ipak, on se danas ne kaje ni zbog jednog svog prljavog posla.

(Dailymail/P.L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track