MOĆNI: Mačo-muškarci zagospodarili politikom
Foto: AP

Ovo je lista najzgodnijih funkcionera

MOĆNI: Mačo-muškarci zagospodarili politikom

Planeta -
Vođa španskih socijalista Pedro Sančez fizičkim izgledom bacio u zapećak rezultate nedavnih parlamentarnih izbora u zemlji, a srca žena širom planete osvojili i drugi lideri

MADRID - Rezultati nedavno održanih parlamentarnih izbora u Španiji, kao i pregovori za formiranje vlade u toj zemlji kao da su u svetskoj javnosti pali u drugi plan kad je na španskoj političkoj sceni, zahvaljujući osvojenim glasovima, ali i fizičkom izgledu, briljirao vođa Socijalističke radničke stranke Pedro Sančez (43).Mediji u toj državi otad ne prestaju da bruje o zgodnom mačo-političaru, koga ocenjuju kao kombinaciju Džordža Klunija i Rikija Martina. Kako navode, on kao da je sišao s modne piste ili filmskog platna, i u trenutku osvojio srca mnogih sunarodnika - podrazumeva se, ženskog pola.Sančez je završio ekonomiju, preduzetništvo i političke nauke, a kako često sam kaže, u slobodno vreme voli da igra košarku, što se može objasniti i njegovom visinom od 190 centimetara. Pored toga, zgodni Španac tečno govori engleski i francuski, a u javnosti ga često zovu „el guapo“, što u prevodu sa španskog znači lepotan. Oženjen je i otac dvoje dece.Međutim, Sančez je samo jedan od svetskih lidera koji su u poslednje vreme zagospodarili javnošću svojih zemalja.

Predsednik iz telenovele

Enrike Penja Nijeto (49) 57. je predsednik Meksika i sigurno jedan od najatraktivnijih političara, ocenili su mnogi ženski svetski magazini. Supruga mu je Anhelica Rivera, glumica u meksičkim telenovelama, zbog čega često i za njega kažu da više liči na glumca iz neke od popularnih sapunica nego na političara. Penja Nijeto ima petoro dece. Uvršten je na listu najzgodnijih političara u 2015.

Najmoćniji lider današnjice

Sudeći po brojnim izborima za najprivlačnijeg lidera današnjice, na vrhu liste uvek bi se našao ruski predsednik Vladimir Putin (63). Iako se u prvi mah mnogi možda ne bi složili s tim, žene ističu da je neprikosnovena moć šefa Kremlja i njegovo držanje nešto što definitivno obara s nogu. Pored toga, Putin i dalje mnogo polaže na svoj fizički izgled, trenira i aktivno se bavi sportom. Inače je razveden i ima dve ćerke.

I dalje mu veruju

Grčki premijer Aleksis Cipras (41) osvojio je šarmom čitavu Evropu početkom prošle godine, kad je došao na vlast sa strankom Sirizom, a sudeći po brojnim izborima, žene širom Evrope ocenile su ga kao jednog od najatraktivnijih muškaraca na političkoj sceni Starog kontinenta. Cipras je završio građevinarstvo, oženjen je i ima dvoje dece.

Zbog izgleda mu davali male šanse

Sin legendarnog kanadskog premijera Pjera Trudoa, Džastin Trudo (44), dugo je stavljan u drugi plan i davane su mu male šanse za uspeh na političkoj sceni, samo zbog mladosti i izuzetno atraktivnog fizičkog izgleda. Onda je za veoma kratko vreme uspeo da Liberalnu stranku dovede u red posle 2011, a zatim i pobedi na izborima. Žene ga otad redovno zaustavljaju na ulici kako bi se fotografisale s njim. Oženjen je i ima troje dece.

Najmlađi kongresmen

Amerikanac Aron Šok (34) prvi je član Kongresa SAD koji je rođen posle 1980. Nakon što se pojavio na naslovnoj strani čuvenog magazina Mens helt u raskopčanoj košulji i pokazao mišićavo telo, žene širom sveta oborio je s nogu, ali naišao i na niz osuda. Prozivali su ga za narcisoidnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track