PREŽIVEO NAPAD U HURGADI: Terorista IS me je triput ubo u vrat!
Foto: Shutterstock

Ispovest Šveđanina

PREŽIVEO NAPAD U HURGADI: Terorista IS me je triput ubo u vrat!

Planeta -
Mladićev otac Jan-Erik Olovson (64) bio je sa njim na odmoru i video je kako mu jedan od monstruma bode sina.

KAIRO - Šveđanin Sami Olovson (27) preživeo je u petak stravičan napad terorista Islamske države (IS) u egipatskom letovalištu Hurgadi, a u ispovesti iz bolnice ispričao je kako veruje da će zauvek imati traumu zbog toga što ga je jedan od napadača triput ubo nožem u vrat.

- Hteo je da mi zabije oštricu u grudi, ali nekako sam uspeo da se izmaknem, pa me je zakačio po vratu. Srećom, nije zasekao arteriju, ali i ovako sam izgubio mnogo krvi - ispričao je Olovson, koji je u trenutku kada su dvojica naoružanih terorista upali u odmaralište večerao u hotelu „Bela vista“.Mladićev otac Jan-Erik Olovson (64) bio je sa njim na odmoru i video je kako mu jedan od monstruma bode sina.

- Terorista mi je pretio noseći pištolj i rekao mi da ne mrdam, a moj sin je ležao u lokvi krvi. Mislio sam da će mi srce prepući, ali onda sam nekako uspeo da se izvučem i otrčim niz ulicu da pozovem pomoć - prisetio se Olovson, koji je zahvalio egipatskoj policiji i obezbeđenju hotela što su uspeli da savladaju ekstremiste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track