SELE SE IZ DŽUNGLE: Migranti iz Kalea prelaze iz šatora u opremljene kontejnere
Foto: Reuters

Stigla zima

SELE SE IZ DŽUNGLE: Migranti iz Kalea prelaze iz šatora u opremljene kontejnere

Planeta -
Nekoliko stotina izbeglica smeštenih u improvizovanom kampu u francuskom gradu Kaleu, poznatijem kao "džungla", iz sigurnosnih razloga počeli su da napuštaju šatore u kojima su do skoro živeli u uslovima koji su daleko od normalnih.

Francuska policija savetovala ih je da se do ponedeljka isele iz šatora postavljenih u kampu, koji ne pružaju adekvatno sklonište za one koje su iz nekog razloga bili primorani da napuste svoje domove, ali su zaustavljeni na putu prema Velikoj Britaniji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ponuđen im je i smeštaj u novom naselju gde su dopremljeni kontejneri koji bi trebalo da im olakšaju boravak tokom zimskih dana.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Neke izbeglice pomažu volonterima da uklone improvizovane šatore od kesa, džakova, cirada, a neki su još uvek u potrazi za bilo kakvom vrstom ogreva, dok je nemali broj onih koji su u nesreći koja ih je snašla, igranjem karata i kriketa pronašli način da se "zabave“.

Vlada Francuske planira da u dopremljene kontejnere opremljene strujom i grejanjem, smesti 1.500 ljudi što je mnogo manje u odnosu na 4.000 koliko se procenuje da ih ima u Kaleu.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track