PAO NAJTRAŽENIJI ČOVEK U EVROPI? U Maroku uhapšen terorista iz Pariza
Foto: Reuters

Akcija policije

PAO NAJTRAŽENIJI ČOVEK U EVROPI? U Maroku uhapšen terorista iz Pariza

Planeta -
Marokanska policija objavila je da je uhapsila belgijskog državljanina koji je bio povezan s pariskim napadima u novembru.

Još uvek nije poznat identitet uhapšenog, ali kako već neko vreme traju nagađanja da je najtraženiji begunac, Salah Abdeslam, pobegao upravo u Maroko, veruje se da se radi upravo o njemu, prenose svetski mediji.

Salah Abdeslam
Salah Abdeslam

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je samo inicijale ektsremiste na arapskom jeziku i saopštilo da se uhapšeni borio u Siirji sa pripadnicima terorističke organizacije Al Nusra front, pre nego što se pridružio ekstremističkoj organizcaiji Islamska država (IS).

Pre nekoliko dana u javnosti su se pojavile spekulacije da je Salah Abdeslam kontaktirao advokata želeći da se preda vlastima, međutim, niko nije mogao i zvanično da potvrdi te navode.

Inače, on je belgijski državljanin marokansko-francuskog porekla. Sumnja se da njemu pojas nije eksplodirao ili da se u poslednji čas predomislio i nije izveo napad. Njegov brat Brahim se razneo u napadu. Salah je rođen u Briselu, a dete je imigranata iz Maroka.

U napadima u Parizu 13. novembra prošle godine ubijeno je 130 ljudi, a najviše ih je nastradalo u dvorani Bataklan tokom jednog koncerta kada je ubjeno 89 ljudi. Odgovornost za napad je preuzeo ISIL.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja