OBRT U SIRIJSKOJ KRIZI: Rusija prodaje oružje Saudijskoj Arabiji za 10 milijardi dolara
Foto: AP

Trgovina bez granica

OBRT U SIRIJSKOJ KRIZI: Rusija prodaje oružje Saudijskoj Arabiji za 10 milijardi dolara

Planeta -
Ruska strana priprema ponudu koja obuhvata vazduhoplovnu opreme i municije i više vrsta različitih sistema protivvazdušne odbrane u ukupnom iznosu od oko 10 milijardi.

Prema izvorima ruskog magazina "Komersant-novac", Rusija priprema peodaju oružja Saudijskoj Arabiji. Ruska strana priprema ponudu koja obuhvata vazduhoplovnu opreme i municije i više vrsta različitih sistema protivvazdušne odbrane u ukupnom iznosu od oko 10 milijardi dolara. Predlog će biti spreman za sledeću posetu kralja Saudijske Arabije Salmana.

Izvor časopisa iz kompanije "ROSOBORONEKSPORT" je rekao je da će se u 2016. Rusija fokusirati na prodaju oružja u azijsko-pacifičkom regionu (Indonezija, Malezija), kao i zemaljama Afrike (Angola, Uganda). Prema rečima visokog vladinog izvora, čak i u slučaju neuspeha u nekim pregovorima o prodaji, očekuje se prihod o 14-15 milijardi dolara u 2016.

Prema pisanju portala Fort Russ, u zamenu za prodaju oružja Saudijska Arabija bi trebala da presrtane da podržava njene saveznike u Siriji.

(Kommersant/Fort Russ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track