NAJUŽASNIJI RITUALI BANDI NA SVETU: Ispijanje krvi, žrtvovanje dece...da se naježiš!
Foto: Ilyke.com

Strašno!

NAJUŽASNIJI RITUALI BANDI NA SVETU: Ispijanje krvi, žrtvovanje dece...da se naježiš!

Planeta -
Iako mnogi filmovi i televizijske serije pokušavaju da prikažu brojne opasnosti ako ste umešani u kriminalne organizacije, glamurozni mit o gangsterskom načinu života i dalje traje u 2016. godini.

Produkcije ilustruju osećaj moći, uvlačeći publiku u priču i omogućavajući gangsterima da žive opasno i bez kompromisa, zarade brzu lovu i vladaju ulicama.Lojalnost i poštovanje su dve najveće društvene valute kod gangstera, a oba su neophodna da se živi u kriminalnom podzemlju. Da bi zaradili poštovanje i dokazali odanost, novi regruti koji žele da se priključe bandama često moraju da izvrše ritual koji dokazuje hrabrost celoj ekipi.U zavisnosti od grupe, inicijacija može da podrazumeva tetoviranje, zaklinjanje na vernost ili donaciju sredstava. Najbrutalnije bande i zatvorske grupe su jako stroge prema novim članovima, inicijacija podrazumeva akte nasilja i varvarstva kako bi postali punopravni članovi.

1. Krštenje u urinu: Anđeli paklaAnđeli pakla su jedna od najpoznatijih bandi na svetu, postali su poznato ime nakon brojnih sukoba sa nasiljem i kriminalom što je utemeljilo njihovu đavolsku reputaciju.Sebe je ubacio u bandu godinu dana kako bi istražio Anđele pakla i napisao knjigu: Čudna i jeziva saga, Hanter S. Tompson otkrio je iznenađujuće, intimne detalje o destruktivnom životu i ritualima članova Anđela. Hanterovo istraživanje se završilo kada ga je nekoliko članova bande "nagazilo".On je napisao da inicijativni ritual za novog člana uključuje "kofu izmeta i mokraće prikupljenih tokom sastanka, a zatim se kofa sipa na glavu novajlije na svečanom krštenju". Što je još gore od članova se očekuje da izbegnu pranje svoje opreme.

2. Ispijanje krvi: Tradicionalna Kineska TrijadaKineske Trijade vladaju podzemljem Kine, pogotovo makaom i Hongkongom. Njihov tradicionalni ritual inicijacije prati složen skup obreda koji uključuju i svete predmete od bande, i takođe zahteva se dosta mesta kako bi se pravilno obavili.Iako zbog bezbednosnih problema u modernim vremenima dosta obreda moralo je da se isključi i da se naprave kraće verzije, Trijada je sačuvala jedan sveti deo ceremonije.Novajlije u Trijadi moraju da popiju snažno piće koje sadrži krv drugih novih regruta. Za neke nove članoce Trijade, najteži deo inicijacije je pamćenje i recitovanje Trijadinih poema.

3. Arijevsko bratstvoDee pokreta za građanska prava tokom 60-ih godina rezultirao je u desegregaciji zatvora, sa zatvorenicima svih rasa koji služe svoje vreme u zatvoru. Umesto da država sankcioniše segregaciju, zatvorenici su uzeli stvar u svoje ruke i stvorili su ekskluzivne rasne bande.Jedna od njih je Arijevsko bratstvo koje je započeto u San Kventin zatvoru 1964. godine. Unutar zatvora kriminalne aktivnosti uključivale su mušku prostituciju, krijumčarenje droge i iznuda.Novi članovi Bratstva moraju da "naprave svoje kosti" pre nego što podele profit i snagu bande. Ova inicijacija podrazumeva da ubiju rivala iz druge bande pa čak i radnika u zatvoru.

4. MS-13Mara Salvatruča 13, poznata kao MS-13, verovatno je začeta u El Salvadoru pre nego što se proširila keoz Severnu Ameriku. FBI veruje da oko 10.000 članova postoji u SAD i oko 40.000 u Gvatemali i Hondurasu.Muškarci koji ulaze u MS-13 obično su već počinili nekoliko činova nasilja ili moraju da budu prebijeni. Jedan dečak regrut je imao samo 11 godina kada su ga prebili petorica najjačih MS-13 gangstera, dečak je bio u nesvesti.Žene koje žele da budu članice bande, moraju da prođu jezivu inicijaciju, takođe i seksualnu.

5. Kju Kluks Klan - Spaljivanje na krstuJedna od najkontroverznijih organizacija u istoriji SAD, Kju Kluks Klan ozloglašen je zbog svojih rasističkih pogleda prema Afro-Amerikancima. Grupa je učinila neka od jezivih dela nasilja i rasizma sa ciljem "čišćenja" američkog društva.Pored njihovih belih odora i kapuljača, Klan je poznat i po javnim aktivnostima koja uključuju parade i poznato spaljivanje na krstu. Svrha? Strah! Ovaj simbol je trebalo da plaši i teroriše afro-amerikance koji su živeli u blizini.

6. Tajtung Kriminalni sindikatKako odlučiti ko će biti novi lider krimi sindikata? Pa bacanjem vatrometa na kandidate, naravno!Praksa poznata kao "bombardovanje master Handana" je ekcentrični ritual sa Tajvanskog festivala. Građani bacaju petarde na golog čoveka koji predstavlja Master Handana, boga bogatstva. U čast ove kulture, bande u Tajtungu prihvatile su ovaj ritual 1970. godine. Osoba koja bi izdržala petarde po telu najduže imala je ono što je potrebno da vodi grupu. Policija je stavil atačku na to 1984. godine, ali još uvek se kriju.

7. Banda brojevaSa korenima koji se protežu još na kasne 1800-e godine, banda brojeva nastala je u Johanesburgu kao zatvorska banda pod okriljem njihovog osnivača Nongoloza. Deo inicijativnog rituala uključuje separaciju potencijalnih članova. Zatim se regrutima postavlja pitanje šta će uraditi ako napolju pada kuša, a on ima samo jedan kišobran. Ako odgovori da će podeliti kišobran, dobiće seksualni posao.Ako odgovori da bi zakoračio na kišu sa bratom iz bande, regrut onda mora da napadne čuvara i da izdrži batine bez puštenog zvuka.

8. Latinski kraljevi

Ovo je jedna od najopasnijih bandi u SAD. Latinski kraljevi osnovani su u Čikagu tokom 40-ih godina i proširili su se na 34 države. Deo rada ove bande je saradnja sa terorističkim grupama, krađa vojnog oružja, pa čak i kanibalizam neposlušnog člana ekipe.(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track