MUSLIMAN DAO ŽIVOT ZA HRIŠĆANE: Teroristi ubili kenijskog učitelja koji je štitio svoje saputnike
Foto: Youtube/Printscreen

Napad na autobus

MUSLIMAN DAO ŽIVOT ZA HRIŠĆANE: Teroristi ubili kenijskog učitelja koji je štitio svoje saputnike

Planeta -
Muslimanski učitelj Salah Farah (40) ranjen je tokom jednog terorističkog napada koji je izvela grupa Al Šabaab u Keniji.

Grupa kenijskih muslimana putovali su autobusom prošlog decembra kada su upali u zasedu islamskih terorista. Oni su zaštitili svoje hrišćanske saputnike tako što su odbili naređenje da se razdvoje u dve grupe.

Tom prilikom Salah, inače otac petoro dece, ranjen je iz vatrenog oružja iposle je odveden u obližnju bolnicu u mestu Mandera pre nego što su ga prebacili u Najrobi.

Međutim, posle tri nedelje boravka u bolnici, preminuo je. Iz bolnice je saopšteno da su učinili sve što su mogli, ali da je Salah nažalost podlegao povredama.

Njegov brat Rašid izjavio je da se nada da će Salahova smrt doneti harmoniju među religijama i ohrabriti Kenijce da žive zajedno u miru.

Teroristi su upali u autobus, Foto: Youtube/Printscreen
Teroristi su upali u autobus, Foto: Youtube/Printscreen

Jedan od putnika koji je takođe bio u autobusu kada su upali teroristi kazao je da su muslimani dali pojedinim hrišćanima neka njihova obeležja i odeću kako bi se stopili sa njima, jer su mete militanata bili hrišćani.Iako su teroristi otišli, ubili su dvoje, a troje je ranjeno. Takođe, zapretili su i da će se ponovo vratiti. Al Šabaab je teroristička grupa sa sedištem u Somaliji, a sproveli su nekoliko krvavih napada i u drugim afričkim državama, pogotovo u Keniji.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track