PESKOV: Britanska istraga o Litvinjenku mora da je šala, to je njihov prefinjen humor
Foto: AP

Šaljivdžije

PESKOV: Britanska istraga o Litvinjenku mora da je šala, to je njihov prefinjen humor

Planeta -
Zvanični Kremlj odbacio je danas rezultate britanske istrage, prema kojoj je predsednik Rusije Vladimir Putin "verovatno odobrio" ubistvo bivšeg agenta KGB-a Aleksandra Litvinjenka, kao "šalu".

"Možda je to neka šala. Ona se verovatno može pripisati prefinjenom britanskom humoru. To se odnosi i na činjenicu da se javna istraga temelji na poverljivim podacima neimenovanih specijalnih službi", izjavio je Putinov portparol Dmitrij Peskov. Ta istraga mogla bi "dodatno da zatruje" odnose između Moskve i Londona, upozorio je Peskov.

Javna istraga britanskih vlasti, čije je rezultate danas objavio britanski sudija Robert Oven, pokazala je da je ruski predsednik Vladimir Putin "verovatno odobrio" plan ruske bezbednosne službe FSB da bude ubijen bivši agent ruskog KGB-a i oštar kritičar ruskih vlasti Aleksandar Litvinjenko, koji je 2006. otrovan u jednom hotelu u Londonu kad je popio čaj zatrovan radioaktivnim polonijumom.

Peskov je rekao da će Rusija pružiti "sve neophodne odgovore putem diplomatskih kanala". "Kvazi istrage poput ove o kojoj danas govorimo mogu dodatno da zatruju atmosferu naših bilateralnih odnosa", naveo je Peskov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track