SKANDAL U DAVOSU: Drogirani specijalci čuvali svetske lidere
Foto: Profimedia

Bili na dužnosti i pod narkoticima

SKANDAL U DAVOSU: Drogirani specijalci čuvali svetske lidere

Planeta -
O bezbednosti na Svetskom ekonomskom forumu staralo se i 12 švajcarskih vojnika koji su koristili kanabis, a pet njih i kokain

Vojnici raspoređeni u Davosu za vreme Svetskog ekonomskog foruma poslati su kući jer su koristili kanabis i kokain, saopštila je juče švajcarska vojska.

- Vojna policija pozvana je da istraži jednu jedinicu nakon prijave o upotrebi droga - rekao je vojni portparol Štefan Hofer za BBC.Prema analizama, 12 vojnika je koristilo kanabis, a pet među njima koristilo je i kokain. Švajcarska vojska rasporedila je 4.500 vojnika na Svetskom ekonomskom forumu.Hofer je rekao da je važno da su vojnici sposobni za dužnost i da mogu da voze. On je dodao da su vojnici za koje je utvrđeno da su koristili kokain poslati kući i da će se suočiti s daljim disciplinskim merama.Kod jednog su pronađena tri grama kokaina i on će se suočiti s krivičnom istragom. Preostalih sedam vojnika suočiće se s disciplinskim merama, ali će ostati na dužnosti u Davosu jer je upotreba kanabisa manji prekršaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track