(FOTO) UBICA MLADE ŠVEĐANKE PRVI PUT U JAVNOSTI: Na sudu nije hteo da se izjasni o ubistvu
Foto: Printscreen Facebook

Počelo suđenje

(FOTO) UBICA MLADE ŠVEĐANKE PRVI PUT U JAVNOSTI: Na sudu nije hteo da se izjasni o ubistvu

Planeta -
Kalif Nur, koji se sumnjiči da je ubio mladu švedsku volonterku Aleksandru Mezher, pojavio se pred tužilaštvom.

Mladić se pojavio u sudnici i javnosti po prvi put, ali se činilo da ima više od 15 godina kako su prvobitno javile švedske vlasti.

Zanimljivo je i da je Mezherova upozoravala svoju majku da u prihvatilištu ima odraslih momaka starosti oko 24 godine iako je sklonište za decu uzrasta od 14 do 17 godina.

Dobijanje azila za decu je ubrzano u Švedskoj, što je izazvalo neke odrasle da lažu da su tinejdžeri. Kalif Nur uveden je u sudnicu noseći ćebe preko glave, belu majicu, svetlo plavu košulju i farmerke.Sudija Henrik Anderson ga je pitala: 'Jesi li ti Jusuf Khalif Nur?' a on je klimnuo glavom i rekao da.

Six-foot tall, the '15-year-old Somali boy' who 'stabbed to death' Swedish asylum worker.

Posted by Daily Mail on Thursday, January 28, 2016

Upitan je da li želi da da izjavu u vezi sa optužbama za ubistvo i pokušaj ubistva, a njegov advokat Niklas Unger je rekao: "Moj klijent ne želi da se izrazi na bilo koji način u vezi sa optužbama". On je dodao da je njegov klijent usprotivio se zadržavanju u pritvoru, ali tužilac Linda Viking je tvrdila da bi mogao pobeći ili ometati dokaze.

Rasprava je zatim nastavljena iza zatvorenih vrata, a navodni ubica je kasnije zadržan u pritvoru do 11. februara.Krvoproliće se dogodilo na doručku u ponedeljak u skloništu za decu Molndal, predgrađu Geteborga, gde je

Mezherova bila jedini član osoblja na dužnosti. Nur je navodno ničim izazvan napao drugog mladića, a Mezherova je intervenisala da bi zatim bila izbodena nožem u leđa i butine.

"Došlo je do rasprave između osumnjičenog i drugog rezidenta u boravku, ali se ne zna razlog svađe između dvoje mladića. Kalif Nur se navodno žalio noć pre ubistva da se ne oseća dobro i da nije spavao, a trenutno se nalazi u psihijatrijskoj bolnici u Geteborgu.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track