(VIDEO) PUSI RAJOT OPET PROVOCIRAJU: Novi video spot šokirao Kremlj
Foto: Printscreen YT

Optužuju Putina za korupciju

(VIDEO) PUSI RAJOT OPET PROVOCIRAJU: Novi video spot šokirao Kremlj

Planeta -
Novi spot kontroverznog ruskog pank benda snimljen je u raskošnoj dvorani za bankete iz sovjetske ere

Bend Pussy Riot imao pet minuta slave pre nego što su upale u šake ruskoj policiji, obezbeđenju ili, u jednom slučaju, grupi kozačke militarne grupe. Ali sada se vraćaju. Njihov najnoviji spot govori o korupciji u vladi Vladimira Putina, snimljen u visokoj produkciji širom Moskve.

Ovo je zahtevalo malo lukavstvo. Da bi snimali u banket sali iz sovjetskog vremena, osnivačica grupe Nadežda Tolokonjikova i njena ekipa igračica obučenih u plave uniforme ruskih tužilaca, pa su vlasnici mislili da je u toku konvencija tužilaca. Scene mučenja je nekako bilo lakše opravdati jer su snimale u bivšem zatvoru koji se često koristi za TV drame, prenosi MTV.rs.

Ovo najviše ima veze sa državnim tužiocem Jurijem Čajkom o kome je vodeći anti-korupcioni borac Aleksej Navalni objavio informacije koje ga optužuju, kao i njegova dva sina da su u vezi sa najozloglašenijim kriminalnim klanovima u Rusiji.

Ne očekuje se da će reakcije biti snažne kao posle njihovog spota "Mother of God, Chase Putin Away" u kome su igrale crkvi.

Dve članice grupe među kojima i Tolokonnikova poslate su u zatvor na skoro dve godine zbog "huliganstva motivisanog religioznom mržnjom i neprijateljstva."

http://www.youtube.com/watch?v=VakUHHUSdf8

(mtv.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track