BOMBA BILA U LAPTOPU: Dva službenika aerodroma uhapšena zbog pomaganja teroristi!
Foto: Twitter

Somalija

BOMBA BILA U LAPTOPU: Dva službenika aerodroma uhapšena zbog pomaganja teroristi!

Planeta -
Somalijska obaveštajna služba objavila je snimak dvojice aerodromskih radnika koji razmenjuju laptop u kome se, kako veruju, nalazila bomba koja je kasnije eklodirala u avionu.

Na pomenutom snimku vidi se jedan od ranika koji laptop predaje kolegi koji potom računar prosleđuje trećoj osobi - čoveku koji je kasnije poginuo kada je laptop eksplodirao i napravio rupu u trupu aviona.

Oba ratnika su uhapšena.

Čovek koji je poginuo, tačnije koji je izleteo kroz rupu na trupu aviona, zvao se Abdulahi Abdisalam Borleh.

On je kako se veruje uneo laptop sa bombom u avion. Istražitelji tvrde da je on tačno znao gde da sedne kako bi šteta od eksplozije bila što veća.

Podsetimo, pilot Vladimir Vodopivec (64) iz Beograda postao je heroj pošto je nedavno uspeo bezbedno da prizemlji avion kome je eksplozija raznela deo trupa. Vladimir je oštećenu letelicu u kojoj su se nalazile 74 osobe prizemljio na aerodrom u Mogadišu u Somaliji.Eksplozija bombe bila je razlog nedavnog prinudnog sletanja putničkog aviona „Dalo erlajnsa“ u Mogadišu, saopštio je juče somalski ministar saobraćaja i avijacije Ali Ahmed Džamak.

Prema njegovim rečima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u letelici i da je postojala namera da svi putnici i posada u avioni budu ubijeni.

(CNN/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track