(VIDEO) IDENTIFIKOVALI GA PO OTISCIMA PRSTIJU: Sirijac izveo teroristički napad u Ankari
Foto: AP, 17.02.2016.

Turska opet meta

(VIDEO) IDENTIFIKOVALI GA PO OTISCIMA PRSTIJU: Sirijac izveo teroristički napad u Ankari

Planeta -
Čovek koji je aktivirao automobil bombu sinoć u Ankari i ubio 28 i ranio 61 čoveka došao je iz Sirije, tvrdi provladin list Jeni Šafak.

Bombaš je identifikovan kao Salih Nedžar, za kog se veruje da je u Tursku ušao sa izbeglicama iz Sirije, piše provladin list Jeni Šafak pozivajući se na neimenovan izvor.

Njemu su po ulasku u zemlju uzeti otisci prstiju i tako ga je policija identifikovala. Kako se navodi, automobil kojim je izvršen napad u centru Ankare, gde su smešteni generalštab, parlament i druge vladine zgrade, rentiran je pre oko dve nedelje u Izmiru, na zapadu Turske.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, ali bezbednosni turski zvaničnici kao i obično okrivljuju "kurdske ekstremiste" iz zabranjene Radničke partije Kurdistana.

Bezbednosni izvori iz jugoistočne Turske, većinski naseljene Kurdima, veruju, međutim, da iza eksplozije stoji teroristička Islamska država.

Portparol vladajuće Partije pravde i razvoja Omer Čelik napisao je na Tviteru da je da ta eksplozija u blizini parlamenta, zgrada vlade i vojnog generalštaba, predstavlja "akt terorizma".

Turska televizija NTV javila je da se eksplozija dogodila u vreme najgušćeg saobraćaja, dok se ljudi vraćaju s posla, a vozilo je eksplodiralo u blizni sedišta vojske dok je pored njega prolazio kombi sa vojnicima, prenosi AP.

Zbog ovog napada turski premijer Ahmet Davutoglu odložio je planirani put u Brisel.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track