PENTAGON: Još procenjujemo rezultate udara! Oglasićemo se kad bude bilo prikladno!
Foto: Profimedia

I dalje ćute

PENTAGON: Još procenjujemo rezultate udara! Oglasićemo se kad bude bilo prikladno!

Planeta -
Pentagon se još nije oglasio o pogibiji dvoje otetih Srba u vazdušnom udaru na uporište ID u Sabrati jer "procenjuje rezultate napada", navodi "Libija Herald".

"Još procenjujemo razultate udara i izdaćemo saopštenje ukoliko i kada to bude primereno", rekao je za libijski sajt portparol američkog Ministarstva odbrane.

Ranije, ambasada SAD izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je zvanično potvrđeno da su dvoje srpskih državljana, Slađana Stanković i Jovica Stepić, ubijeni u libijskom gradu Sabrati, u vazdušnom udaru američkih snaga koje su bombardovale položaje islamista i drugih bliskih ID.

Vučić je rekao i da čeka zvaničan odgovor od američkih vlasti da li su znali da su srpski taoci u napadnutoj kući. Kako je rekao, iz CIA je "neformalno rečeno da nisu znali".

Libijsko tužilaštvo ranije je saopštilo da su tela dvoje otetih službenika ambasade Srbije u Libiji prebačena u Tripoli. Kako je preneo sajt "Libija herald", tužilaštvo je u saopštenju potvrdilo da je u Tripoli preneto oko 40-tak tela, među kojima su i dvoje srpskih diplomata, nastradalih u jučerašnjem bombardovanju kod Sabrate.

Tužilaštvo je navelo da je "sprovelo neophodne istražne radnje" na mestu vazdušnih udara u mesto Gaser Alalga, osam kilometara zapadno od Sabrate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track