(FOTO, VIDEO) BEŽALI OD RATA U IRAKU PA IZGUBILI MAČKA: Nestao u Grčkoj, stigao do Norveške!
Foto: Printsc Facebook

Ponovo na okupu

(FOTO, VIDEO) BEŽALI OD RATA U IRAKU PA IZGUBILI MAČKA: Nestao u Grčkoj, stigao do Norveške!

Planeta -
Kunkuš, mačak koji se izgubio u Grčkoj nakon što je sa porodicom pobegao od rata u Iraku, prešao je 3200 kilometara kako bi ponovo bio sa njima.

Porodica je mačka izgubila na ostrvu Lezbos, kada im je životinja iskočila iz torbe. Dugo su ga tražili i na kraju su se ipak pomirili sa činjenicom da Kunkuša nikada više neće videti.

Međutim, na svu sreću, mačka su našli volonteri kako luta ulicama i dali mu ime Dias. Nakon što su ga nahranili i zalečili mu rane koje su mu napravile lokalne mačke sa ostrva, Kunkuš je poslat u Nemačku gde je planirano da bude usvojen.

Hello! Thank you for taking time to hear my story. They call me Dias here. My family and I are from Mosul, Iraq and I...

Posted by Reunite Dias on Tuesday, December 22, 2015

Ipak, volonteri sa jedne Fejsbuk stranice pokušali su da pronađu njegovu porodicu, zbog čega su izlepili flajere i počeli da šeruju njegove fotografije po društvenim mrežama. I našli su je, i to u dalekoj Norveškoj.

Prvi kontakt sa porodicom je bio putem Skajpa. Identitet mačka je utvrđen preko starih fotografija i preko starih veterinarskih nalaza. Volonteri sa Fejsbuk stranice uspeli su da sakupe iznos od 600 dolara koliko je bilo potrebno za put volontera u Norvešku koji je i predao mačka porodici.

We had a Skype reunion today! A lot of happy tears were shed. Kunkush was looking behind the computer, trying to find...

Posted by Reunite Dias on Tuesday, February 16, 2016

Pogledajte kako je izgledao dirljiv susret:

Denne katta har reist helt fra Irak

Se gjensynsgleden!De flykta sammen fra Irak, gjennom Tyrkia, til Hellas i gummibåt. Men der stakk katten av.Les mer her: http://www.nrk.no/trondelag/1.12810608

Posted by NRK Trøndelag on Thursday, February 18, 2016

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track