KOMPANIJA MARS POVLAČI ČOKOLADICE IZ DELA EVROPE: Zbog pronađene plastike povlače i druge proizvode
Foto: Profimedia

Preventivne mere

KOMPANIJA MARS POVLAČI ČOKOLADICE IZ DELA EVROPE: Zbog pronađene plastike povlače i druge proizvode

Planeta -
Američka konditorska kompanija Mars naložila je danas da se čokoladice "mars" i "snikers", kao i slatkiši "selebrejšns", povuku iz prodaje u nekoliko evropskih zemalja, pošto je u jednom od proizvoda pronađena plastika.

Osim povlačenja čokoladica na tržištu Francuske, Mars je isti potez najavio i za tržište Britanije, Belgije, Italije i Španije, nakon što je pomenute proizvode već povukao iz prodaje u Nemačkoj i Holandiji, prenosi agencija Frans pres.

"Mars Čokolit sprovodi dobrovoljno povlačenje proizvoda od čokolade "marsa", "snikersa", milki veja" i "selebrejšnsa", nakon pronalaženja plastike u jednom od proizvoda", navodi se u saopštenju kompanije.

Opoziv se odnosi na proizvode sa naznačenim rokom trajanja od 19. juna 2016. godine do 8. januara 2017. godine, navodi se u saopštenju.

"Ovim opozivom bismo želeli da sprečimo potrošače koji su kupili jedan od gorepomenutih proizvoda da ga konzumiraju", navodi se u saopštenju. Američka kompanija proizvodi oko deset miliona čokoladica dnevno u svojoj fabrici na zapadu Nemačke, prenosi Frans pres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track