AL KAIDA ZAPRETILA MIRU U SIRIJI: Džihadisti najavljuju da će nastaviti rat
Foto: Profimedia

Očekivano

AL KAIDA ZAPRETILA MIRU U SIRIJI: Džihadisti najavljuju da će nastaviti rat

Planeta -
Lider Nusra Fronta, krila Al-Kaide u Siriji, obećao je da će njegova grupa nastaviti svoje vojne operacije bez obzira na prekid vatre koji je postignut između sirijskih pobunjenika i Asadovih trupa.

Abu Muhamed Al-Joulani, lider Nusra Fronta u Siriji, rekao je u novom snimku objavljenom u petak da borci ove terorističke organizacije i njihovi saveznici odbijaju da održe bilo kakvo primirje sa sirijskim režimom pod bilo kojim uslovima.

On smatra da je primirje postignuto pod pokroviteljstvom Ujedinjenih Nations "zapadna zavera protiv sirijskog naroda".

"Ovaj sporazum o prekidu vatre je samo zapadna zavera čiji je cilj razbijanje volje sirijskog naroda i čuvanje Asadovog režima", rekao je on.

Što se tiče mirovnih pregovora o Siriji u Ženevi, Al-Joulani je rekao: "Stvarni pregovori odvijaju se na bojnom polju.""Mirovni plan koji je predložio izaslanik UN za Siriju Stefan de Mistura služi tiraniniji Asadovog režima", rekao je sirijski lider Al Kaide.

"Prava revolucija znači svrgavanje režima i njegovih institucija, a ne pregovaranje o budućnosti diktatora. U suprotnom, krvoproliće hiljada nevinih ljudi će biti uzalud", rekao je on.

Al-Joulani je zaključio svoje izlaganje pozivom svih pobunjeničkih frakcija u Siriji da odbiju primirje i nastave borbu "do pobede Asada i njegove milicije".

Inače, 97 pobunjeničkih frakcija koje se bore u Siriji složile su se da se pridruže dvonedeljnom primirju koje je počelo sinoć. Prekid vatre je odobren nakon sporazuma SAD i Rusije a očekuje se da će biti realizovan pod nadzorom Ujedinjenih nacija.

(ARA News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track