SPOPADALI DEVOJKE NA BAZENIMA: Uhapšena dva Avganistanca u Nemačkoj za pokušaj silovanja

Bez kaucije

SPOPADALI DEVOJKE NA BAZENIMA: Uhapšena dva Avganistanca u Nemačkoj za pokušaj silovanja

Planeta -
Dva avganistanska migranta su uhapšena zbog seksualnog napada na dve djevojke na bazenu u nemačkom gradu Norderštetu, u pokrajini Šlezvig-Holštajn, na severu zemlje.

Avganistanski migranti starosti 14 i 34 godine maltretirali su devojke od 14 i 18 godina na popularnom akva-parku Ariba.

Uplašene devojke obavestile su obezbeđenje na bazenu, koje nije pustilo muškarce dok nije došla policija. Obojica su uhapšeni zbog pokušaja silovanja i seksualnog prisiljavanja, piše "Dejli Mejl".

Oni su u pritvoru bez mogućnosti polaganja kaucije jer se strahuje da će pobeći, kao i da će opet napasti. Ovo je drugi sličan incident u koji su umešani stranci na bazenima Ariba u poslednjih 18 meseci.

U junu 2014. godine, grupa od sedam mladih migranata napala je na istom bazenu pet učenica starosti 15 i 17 godina, dirajući ih po grudima, između nogu i skidajući im kupaće kostime. Nemačka je potrošila ogromne sume na distribuciju postera na različitim jezicima sa uputstvima migrantima kako treba da se ponašaju prema ženama.

Lokalni bazeni postali su središte napora edukacije migranata da poštuju žene i devojke, čak i ako nose kupaće kostime. Osim u Nemačkoj slični napadi zabeleženi su na istim mestima i u susednoj Austriji, gde se uskoro očekuje suđenje iračkom azilantu koji je silovao dečaka na bazenu.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track