Putin posle zakletve produžio na hokej!

Dao dva gola

Putin posle zakletve produžio na hokej!

Planeta -
U crveno-belom dresu sa brojem 11, dvaput zatresao protivničku mrežu. Bodrili ga Berluskoni i Šreder
1 / 8

MOSKVA - Istog dana kada je položio predsedničku zakletvu, Vladimir Putin odigrao je hokejašku utakmicu protiv ekipe legendarnih sovjetskih igrača, donevši sa dva gola pobedu svom amaterskom timu.

U crveno-belom dresu s brojem 11, Putin je u ponedeljak uveče u dva navrata pakom zatresao mrežu protivničke ekipe, prenela je ruska televizija.

Oba gola aplauzom su pozdravili navijači, među kojima su bili Putinovi prijatelji, bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder. Utakmici je prisustvovao i predsednik Međunarodne federacije hokeja na ledu Rene Fazel.

"Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu je u toku. Želimo pobedu našem državnom timu i želimo da ova generacija bude dostojna legendarnih sportista iz proteklih godina", kazao je Putin posle meča.

Vladimir Putin je u februaru 2011. obećao da će naučiti klizanje, a njegov portparol je kazao da je u više navrata trenirao noću kako bi savladao osnove hokeja na ledu.

Nosilac crnog pojasa u džudou, Putin je sklon eksponiranju u javnosti. Ranije je trenirao sa džudo šampionima, pilotirao je avionom "kanaderom" i okušao se pred kamerama za volanom Formule 1. Izabran na predsedničku funkciju u martu uprkos masovnim demonstracijama, Putin je u ponedeljak položio zakletvu za treći mandat u

Kremlju u trajanju od šest godina, nakon dva četvorogodišnja mandata od 2000. do 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track