NAŠAO GA AMERIČKI AVANTURISTA: Ovako izgleda deo aviona koji bi mogao da pripada MH370
Foto: Youtube/Printscreen

I dalje misterija

NAŠAO GA AMERIČKI AVANTURISTA: Ovako izgleda deo aviona koji bi mogao da pripada MH370

Planeta -
Objekat koji bi mogao da predstavlja delove boinga 777 pronađen je blizu Mozambika, a istražitelji ispituju da li zaista pripada nestalom malezijskom avionu sa leta MH370.

Objavljene su prve fotografije i snimci belog komada metala dugačkog oko metar. Gotovo dve godine od nestanka aviona "Malezija erlajnsa" sa 239 putnika, delovi olupine pronađene kod jugoistočne obale Afrike, za koje se veruje da pripadaju toj letelici, stižu danas u Australiju na proveru, saopštili su zvaničnici.

Komad metala pronađen je početkom ove nedelje blizu obale Mozambika, a našao ga je američki avanturista Blejn Alan Gibson koji je vodio sopstvenu potragu za avionom.

Deo olupine će biti na proveri kod australijskih zvaničnika, kojima će pomagati malezijske vlasti i predstavnici proizvođača aviona "Boinga. "Previše je u ovom trenutku rano za spekulacije o poreklu dela olupine", naveo je u obraćanju nacionalnom parlamentu australijski ministar za infrastrukturu i saobraćaj Daren Čester. On je, ipak, kazao da je deo pronađen na "lokaciji koja odgovara procenjenoj putanji plutanja olupine koju je uradio australijski Biro za saobraćajnu bezbednost".

I dalje je misterija šta se desilo s ostacima tog aviona. Tokom potrage su pronalaženi neki delovi olupine, a za deo njih se ispostavljalo da predstavljaju lažni trag. Ostaci pronađeni na Tajlandu sredinom januara nisu bili sa leta MH370, ali jesu oni koje su francuski istražitelji našli prošlog jula na ostrvu Reunijon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja