TAJNI IZVEŠTAJ NATO: Ruske Oružane snage mnogo efikasnije od nas
Foto: Reuters Maj 2015

Ruske Oružane snage dejstvuju profesionalno i precizno.

TAJNI IZVEŠTAJ NATO: Ruske Oružane snage mnogo efikasnije od nas

Planeta -
Podaci američkih analitičkih centara pokazuju da ruske Oružane snage dejstvuju profesionalno i precizno, iako SAD javno kritikuje operaciju Moskve u Siriji.

NATO je poslao mnogo više aviona nego Moskva, ali ruska operacija pokazuje mnogo bolji rezultat zahvaljujući odličnoj obuci pilota i snazi aviona, piše nemački list Fokus, pozivajući se na tajni analitički izveštaj organizacije.

U dokumentu se navodi da 40 ruskih lovaca koji se nalaze u Latakiji izvode do 75 naleta dnevno, svaki put nanoseći "tačne i efikasne udare" po pozicijama Islamske države.

Pritom, snage NATO-a koje imaju 180 vojnih aviona uništavaju svakodnevno samo 20 meta.

Rusija u Siriji koristi najsavremeniju tehniku: na primer, Moskva je poslala u Latakiju četiri aviona Su-35, koji prema procenama eksperata, prevazilaze većinu zapadnih aviona.

Osim toga, u svojim proračunima Moskva koristi podatke sirijskog vazdušnog izviđanja i podatke ruskih specijalnih službi koje redovno saopštavaju o strateški važnim objektima, navodi se u dokumentu.

Analitičari alijanse navode da je upravo ruska operacija naterala teroriste Islamske države da beže sa okupirane teritorije i prekinu žestoku "demonstraciju sile".

"Iako zapadni političari stalno govore o napadima Rusije na pobunjenike i mnogobrojne žrtve među civilima, u izveštaju se ne pominju civili koji su nastradali u ruskim vazdušnim napadima", piše Fokus.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track