(VIDEO) OVO JE NAJPOPULARNIJI SIRIJAC U NEMAČKOJ: A evo i zbog čega ga svi vole
Foto: Printscreen Youtube

Šoumen

(VIDEO) OVO JE NAJPOPULARNIJI SIRIJAC U NEMAČKOJ: A evo i zbog čega ga svi vole

Planeta -
Firas Alshater, sirijski izbeglica koji sada živi u Nemačkoj postao je hit u ovoj zemlji nakon što je odlučio da na Jutjubu izbaci nekoliko svojih humorističkih video snimaka. Sada je toliko popularan da ga je na prijem pozvao čak i nemački predsednik Joakim Gauk.

Nakon što su njegov počeli naglo da se dele po društvenim mrežama, Firas je postao toliko popularan da su čak i televizije počele da ga zovu za intervjue. Mediji ga pitaju svašta pa čak i traže mišljenje o zatvaranju makedonske granice.

Njegova slava je tolika da su ga čak i neke sa mreža zaprosile.

“Postoji toliko mržnje na internetu… Ljudima treba nešto što će ih učiniti srećnim”, objašnjava on svoju veliku popularnost,

Video koji je snimio nosi naziv “Ko su ovi Nemci” a u njemu je Firas stajao sa natpisom na berlinskom Aleksanderplacu sa natpisom na kojem piše: “Ja sam sirijska izbeglica. Verujem vam – verujete li vi meni?” i pozivom da ga zagrle.

Pošto su mu Nemci odgovorili zagrljajima, Sirijac je zaključio da će intergracija u njihovo društvo uspeti.

"Nemcima treba malo više vremena ali onda nema zaustavljanja”, kaže on u videu uprkos sve jačem antiimigrantskom raspoloženju koje vlada u ovoj zemlji.

(FT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track