PRIČA SE NASTAVLJA: Ovo je trenutak kada su pronašli mumificiranog Nemca i tu nije kraj
Foto: Youtube/Printscreen

Misterija

PRIČA SE NASTAVLJA: Ovo je trenutak kada su pronašli mumificiranog Nemca i tu nije kraj

Planeta -
Prošle nedelje svet je obišla vest da je pokraj Filipina u jednoj jedrilici pronađen mumificirani Nemac.

Manfred Fric Bajorat (59) bio je, naime, veliki avanturista koji je obožavao more i plovidbu. Međutim, 2009. godine gubi mu se svaki trag.

Kada su ga početkom marta pronašla dvojica ribara verovalo se da je bio mrtav 7 godina. Ipak, policija je utvrdila da je bio mrtav svega 7 dana. Kako se navodi, zadobio je srčani udar. Kako je njegovo telo pronađeno pored radio-telefona, veruje se da je Bajorat pokušavao da pozove pomoć.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Međutim, ni tu nije kraj neverovatne priče o Nemcu koji je pronađen u mumificiranom stanju. Novi podaci pokazuju da je njegovo telo pronađeno još pre mesec dana, ali jedrilica je plutala još 4 nedelje pre nego što su ga ponovo pronašli. Uprkos tome što je obaveštena obalska straža, nemačka ambasada kao i Bajoratova porodica, telo mu je ostavljeno da plovi morima iz nepoznatog razloga.

Ovi podaci bacaju novu sumnju na rezultate obdukcije budući da su ključni dokazi verovatno izgubljeni u vremenu. Još je nejasno zašto mu je telo bilo mumificirano, ali nagađa se da se to dogodilo zbog kombinacije soli, visoke temperature vazduha i vetra.

Inače, na Jutjub je postavljen snimak koji pokazuje tačan trenutak kada je grupa sportista pronašla brod na kome je bio Bajorat. Oni su učestvovali u trci od Australije do Vijetnama. Jedan član posade s kamerom skočio je u more i popeo se na brod.

"Ima li koga unutra", urlao je čovek sve dok nije provirio u potpalublje.

"Uuuu j****", bila je njegova prva reakcija nakon što je video mumificirano telo Bajorata.

Nakon toga, odmah su alarmirali obalsku stražu i policiju.

"Naša dužnost je bila da ostavimo trku po strani i pomognemo našem kolegi mornaru. Nažalost, odmah po dolasku na brod videli smo usamljenog mrtvog mornara. Neka počiva u miru", rekao je Olivije Kardin.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track