TAJNI SASTANAK MOĆNIKA: Zapamtite, Tramp ne sme da prođe!
Foto: Reuters

Zaustaviti milijardera

TAJNI SASTANAK MOĆNIKA: Zapamtite, Tramp ne sme da prođe!

Planeta -
Tim Kuk, šef Epla, Elon Musk, osnivač Tesle, Leri Pejdž, suosnivač Gugla, Šon Parker, tvorac Napstera te još nekoliko milijardera i finansijskih moćnika održali su tajni sastanak na jednom privatnom ostrvu sa još nekoliko istaknutih članova Republikanske stranke i senatora.

Dnevni red sastanka imao je samo jednu tačku – sprečiti Donalda Trampa da osvoji nominaciju Republikanaca za predsednika, piše Hafington Post.

Sastanak je bio zatvoren za medije, tako da detalji sastanka nisu poznati odnosno koji su to konkretni koraci koje će preduzeti u zaustavljanju Trampa, čija je kontroverzna kampanja izazvala do sada najveće podele u stranci.

Na sastanku je bio prisutan i glavni izdavač Njujork Tajmsa, milijarder i jedan od najvećih donatora Republikanaca Filip Anšultc.

Sastanak je počeo analizom kako je Donald Tramp uopšte uspeo da dođe do toga da je na ivici da uđe u predsedničku trku i zašto je tako uspešan u dosadašnjoj kampanji.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

I dok su na ostvru moćnici raspravljali šta da urade, drugi mogući kandidat Republikanaca, Ted Kruz uspeo je nakon dve pobede da privuče moćne donatore, koji su samo nedelju dana pred ključni 15. mart iskrcali deset miliona dolara keša od čega će većina novca otići na televizijsko oglašavanje.

Oglas koji će dominirati biće priča u kojoj će svoje priče ispričati tri osobe koje su prevarene preko Tramp Univerziteta, Trampovog onlajn obrazovnog programa, koji je više puta proglašen prevarenom.

Samo u Ilinoisu će se na taj oglas potrošiti 460.000 dolara, te još dodatnih 550.000 dolara do 15. marta u Floridi i Ohaju, jer su se te tri države pokazale kao najslabijom Trampovom tačkom.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track