(VIDEO) UVREDILI SE: Muslimani traže izvinjenje od Trampa
Foto: Printscreen CNN

Ljuti

(VIDEO) UVREDILI SE: Muslimani traže izvinjenje od Trampa

Planeta -
Vodeća muslimanska nevladina organizacija u SAD zatražila je od favorita za kandidaturu Republikanske stranke na predstojećim izborima Donalda Trampa da se izvini zbog izjave da "islam mrzi Zapad".

"Antimuslimanska retorika Donalda Trampa ne odražava liderstvo, već način razmišljanja pun predrasuda koji samo dovodi do podele našeg naroda i sveta", naveo je u saopštenju Nihad Avad, direktor Saveta američko-islamskih odnosa, preneo je AP.

Tramp je u sredu uveče, u intervjuu za Si-En-En (CNN) rekao da misli da islam mrzi Zapad.

"Mislim da nas islam mrzi. U pitanju je neviđena mržnja", rekao je Tramp. Na pitanje voditelja da li smatra da postoji "rat između Zapada i radikalnog islama" ili "rat između Zapada i samog islama", Tramp je odgovorio: "To je radikalan pristup i veoma ga je teško odrediti i odvojiti jer se ne zna ko je ko", preneo je AP.

Tokom sinoćnje debate, Tramp je upitan da li je time mislio na sve muslimane, na šta je odgovorio:"Mislim na mnoge od njih".

Tramp je dodao da postoji "velika mržnja" prema Amerikancima od strane muslimana, podsetivši na napad 11. septembra 2001. godine.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track