OČAJNI UROĐENICI: Talas samoubistava u kanadskoj provinciji Manitoba
Foto: Profimedia

Ozbiljan problem domorodaca

OČAJNI UROĐENICI: Talas samoubistava u kanadskoj provinciji Manitoba

Planeta -
Lokalna zvaničnica Širli Robinson izajvila je da je 140 osoba u jednom naselju kod Vinipega pokušalo samoubistvo ili imalo suicidalne misli u poslednja tri meseca

MONTREAL - Kanadsku provinciju Manitoba u centralnom delu zemlje, zahvatio je talas samoubistava medju mladim ljudima, saopštilo je danas kanadsko Udruženje žena iz autohtonih provincija koje je zatražilo hitnu intervenciju socijalnih službi u zemlji."

Autohtone zajednice se suočavaju s talasom samoubistava", izjavila je predsednica udruženja Don Lavel-Harvard i dodala da su nedavno petoro mladih i jedna mlada majka izvršili samoubistva što je alarmiralo kanadsku javnost. Ona je pozvala na hitnu intervenciju "socijalnih službi kako bi se sprečile te tragedije".

Lokalna zvaničnica Širli Robinson izajvila je da je 140 osoba u jednom naselju kod Vinipega pokušalo samoubistvo ili imalo suicidalne misli u poslednja tri meseca. Samobustvo predstavlja ozbiljan problem kod domorodačkog stanovništva u Kanadi, zbog egzistencijalnih teškoća i visoke stope nezaposlenosti u tim područjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track