KLJUČNA SEDMICA ZA TRAMPA: Počinje borba za više od četvrtine delegata!
Foto: Reuters

Na redu su Ohajo, Florida, Ilinoj

KLJUČNA SEDMICA ZA TRAMPA: Počinje borba za više od četvrtine delegata!

Planeta -
Favorit za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp, sprema se za ključnu nedelju preliminarnih izbora.

Na izborima u Ohaju, Ilinoju, Misuriju, Severnoj Karolini i Floridi, Tramp i njegovi rivali će se danas boriti za više od četvrtine, od ukupno 1.237 delegata potrebnih za nominaciju.

U Ohaju gde "pobednik nosi sve", takmac mu popularni guverner Ohaja Džon Kejsik. Tramp njega naziva "bebom", dok Kejsik za Trama i nasilje na nekim od njegovih predizbornih skupova kaže da prestavljaju "mračnu stranu" američkog društva.

U međuvremenu, Ted Kruz, senator iz Teksasa kaže da samo on može da spreči Trampa da osvoji potrebnu većinu delegata, dok senator iz Floride Marko Rubio pokušava da ostane "relevantan", nadajući se da će mu birači u Floridi dati razloga da ostane u trci, prenosi AP.

Kruz je juče izjavio da nominacija Trampa za republikanskog kandidata garantuje pobedu demokrata, odnosno Hilari Klinton na izborima, što će kako tvrdi "uništiti zemlju". Tramp za to vreme pokušava da skrene pažnju sa kritika koje su usledile posle neprijatnih scena u Čikagu u petak, gde je otkazao predizborni skup zbog nasilne konfrontacije njegovih pristalica, protivnika i vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track