(VIDEO) OKRŠAJ U BRISELU Policija ubila jednog od napadača koji su upucali 4 policajca
Foto: Reuters, 15.03.2016.

Napad u srcu EU

(VIDEO) OKRŠAJ U BRISELU Policija ubila jednog od napadača koji su upucali 4 policajca

Planeta -
Policija je napadnuta tokom racije u jednoj kući, izvršene zbog povezanosti sa terorističkim napadima u Parizu krajem prošle godine, saopštilo je belgijsko savezno tužilaštvo.

Policija je u prvi mah odbila da komentariše izveštaje medija da su upad u kuću izvršili pripadnici kontraterorističke jedinice, ali iz tužilaštva je ubrzo potvrđeno da je operacija povezana sa potragom za osumnjičenima za terorističke napade u Parizu u novembru prošle godine.

"Na policiju je pucano", potvrdio je Erik Van Der Sipt, portparol saveznog tužioca, navodeći da je potraga bila vezana za "istragu o napadima u Parizu," preneo je AFP.

Prema prvim izveštajima, najmanje jedan policajac je ranjen kad je na pripadnike snaga reda otvorena vatra, ali mediji su ubrzo javili da su četvorica ranjena.

Trojica napadača, koja su bili u kući, izmakla su policajcima. Jedan je "neutralisan", o drugoj dvojici još se ništa ne zna.

Policija je zatvorila četvrt Forest i susedne kvartove. Policijski helikopter nadleće mesto napada.

"Tamo je oko 20 policijskih automobila. Na lice mesta stigla su i oklopna vozila, svi policajci imaju puške u rukama", izveštava RTL pozivajući se na svedoke.

Belgijske vlasti i dalje tragaju za Salehom Abdelaslamom, glavnim osumnjičenim za napade u francuskoj prestonici 13. novembra u kojima je ubijeno 130 ljudi kao i za njegovim saradnikom Mohamedom Abrinijem iz briselskog kvarta Molenbek.

(Sputnik/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track