Županjski sveštenik detetu: Bićeš bolestan i peder?!

Skandal u Hrvatskoj

Županjski sveštenik detetu: Bićeš bolestan i peder?!

Planeta -
Dečaku duge kose obraćao se kao da je devojčica, a potom ga i izvređao

ŽUPANJA - Županjski sveštenik Ivan Varoščić posle časa veronauke na pripremama za prvo pričešćivanje, nazvao je dugokosog 10-godišnjaka "curom" i izvređao ga rekavši mu: "Kad odrasteš bićeš bolestan i peder."

Dete je u šoku, a zbog toga ne želi ni da se pričesti, niti da ide na veronauku, objavile su hrvatske Vijesti.

Za neprimereno ponašanje sveštenika Ivana Varoščića, 70-godišnjeg župnika u Županji, saznalo se kada se redakciji Glasa Slavonije anonimno obratila jedna Županjka koja je napisala: "Moj sestrić, koji ima 10 godina, bio je na veronauci zbog pripreme za prvo pričešćenje. Pri odlasku sveštenik ga je više puta pozvao rečima: Curo, curo!". Dete ima dugu kosu, ali pošto na veronauku ide već godinu dana, teško je poverovati da sveštenik nije primetio da je reč o dečaku, napisala je dodavši da je neverovatno da sveštenik od 70 godina nije dosad video muškarca s dugom kosom.

"Kada se okrenuo, s obzirom da je ostao poslednji, shvatio je da se obraća baš njemu. Odgovorivši mu da nije devojčica, sveštenik mu je rekao: Kad odrasteš, bićeš bolestan i peder", navodi se u pismu.

Dečak je sve ispričao ocu, a kada je za to saznao i dečakov deda, odmah je otišao kod županjskog dekana kojem je izložio problem.

Dečakov deda potom je otišao i do samog sveštenika koji mu je rekao da "nikada ne bi to rekao da je znao čije je to dete".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track