SUROVA MADAM I NJENE DEVOJKE: Tragična sudbina tinejdžerke koja je potražila bolji život u Evropi
Foto: Profimedia

Ugašeni snovi

SUROVA MADAM I NJENE DEVOJKE: Tragična sudbina tinejdžerke koja je potražila bolji život u Evropi

Planeta -
„Kada sam odbila da se prostituišem, pretila mi je. Nakon sedam dana počela sam da se prodajem na ulici…“. To je priča jedne mlade žene iz Nigerije koja se, u potrazi za boljim životom, uputila ka Evropi.

Džoj K. je zbog loših uslova života krenula u Evropu, ne sluteći da će na kraju postati prostitutka"Samo sam želela da promenim život svoje porodice u Nigeriji. Ali nije bilo potrebno mnogo da shvatim da su se moji snovi raspršili", ispričala je ova žena za Dojče vele.

Sve je počelo kada je došla u kuću Nigerijanke u Italiji u kojoj je trebalo da živi i radi kao bebisiterka.

"U početku je bila veoma ljubazna. Začudilo me je što sam tamo videla mnogo drugih, mladih Nigerijanki. Nakon dva dana, došla je do mene noseći kondome, kratku suknju i grudnjak, i rekla da je to moja radna odeća. Rekla sam joj da ne razumem šta priča. Onda mi je objasnila da ću morati da radim na ulici. Kada sam joj rekla da to ni u kom slučaju neću da radim, razbesnela se. Plakala sam. Nisam mogla da poverujem da će me poslati da se prodajem muškarcima na ulici. Imala sam samo 17 godina", ispričala je ona.

Foto AP
Foto AP

U Evropu je došla preko krijumčara ljudi, koji su, kako priča "podelili" devojke između sebe i terali ih da spavaju sa njima.

"Spavali su i sa trudnicama. Bilo je nas sedam devojaka. Tamo sam provela otprilike dve nedelje. Potom sam bila u Alžiru i Maroku, zatim u Španiji, a iz Španije smo prebačene u Italiju. Ima mnogo toga čega uopšte više ne mogu da se setim. Sve je to organizovala Madam. Imala sam pasoš jedne druge devojke koja je na slici u pasošu ličila na mene. Prva dva dana bila je veoma ljubazna. Udata je za jednog Italijana i imaju decu. Tek kada sam odbila da se prostituišem, počela je da mi preti. Imala je pramen moje kose i time mi je pretila (reč je o verovanju u snagu magije, raširenom u južnim delovima Nigerije). Rekla mi je da tako može čak i da me ubije, ako odem u policiju. Nakon sedam dana počela sam da se prodajem na ulici", ispričala je devojka.

Ona je opisala kako je preko dana spavala a tek uveče, oko šest sati, izlazila na ulicu i tamo ostajala do zore. Madam je često kuvala za devojke i bila je, uglavnom, ljubazna prema njima ali je Džoj dobijala i batine kada ne bi donela dovoljno novca.

Morala je da svojoj novoj "poslodavki" daje sav novac koji bi zaradila na ulici.

"Rekla mi je da joj dugujem 45.000 evra i da sve to moram da joj otplatim. Jednom, bilo je to na samom početku, prišao mi je muškarac koji je hteo seks bez kondoma. Tada nisam dobro razumela italijanski i rekla sam mu: „da“. Kada sam potom odbila da imam seks bez kondoma, on je izvukao pištolj i više nisam imala šansi", rekla je ona.Ovo je ispričala svojoj Madam ali je ona objasnila da je "to tako u tom poslu" i da je sama isto prošla.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Osećala sam se grozno, ali nisam znala šta da radim. I tako sam u jednom trenutku sve to počela da prihvatam", rekla je ona.

Ova mlada Nigerijanka, nakon svega, kaže da Evropa nije "tako jednostavna" za njene sugrađanke.

"Mnoge devojke završavaju u prostituciji. To znači da svaku noć spavaš s nepoznatim muškarcima. I to ne sa jednim ili dvojicom, već sa 15 muškaraca, nekad 18. Svake noći. Moj jedini savet je ne izlagati se opasnosti da tako živiš. Ne radi se samo o mojoj Madam. Ima mnogo takvih žena koje se, kada završe svoj prljavi posao, jednostavno odsele na neko drugo mesto. Nigerija i Italija moraju da urade mnogo više kako bi rešile taj problem. Ima onih Madam koje su mnogo brutalnije nego što je bila moja. Kada razgovaram sa prijateljima, kažu mi da sam čak imala sreće. Ne znam da li bih želela da je vidim u zatvoru, ali trebalo bi je proterati iz Italije, tako da drugim devojkama ne može da uradi ono što je meni uradila. Spremna sam da, sa svim informacijama koje imam, pomognem u tome", rekla je ona.

Džoj K. je pre godinu dana privela italijanska policija i vratila je u Nigeriju. Tamo je otvorila malu prodavnicu hrane i pokušava da se vrati u normalan život.

(Dw.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track