BELGIJA U PRIPRAVNOSTI: Situacija je ozbiljna, moguć je još jedan napad!
Foto: Reuters, 21.01.2016.

Uhapšeno šest osoba

BELGIJA U PRIPRAVNOSTI: Situacija je ozbiljna, moguć je još jedan napad!

Planeta -
Belgijske vlasti spustile su nivo opasnosti od terorističkog napada za jedan stepen, ali navode da je situacija "izuzetna" i "ozbiljna".

Osim toga, oni navode da je „verovatan i moguć" još jedan napad.

Vlasti su saopštile da je pretnja sigurnosti umanjena od utorka, 22. marta, kada su se dogodili napadi na aerodromu i na stanici metroa, ali da "opasnost nije nestala".

U tri eksplozije u belgijskoj prestonici poginula je 31 osoba, dok je 270 povređeno.

Odgovornost za napade je preuzela Islamska država.

Belgijska policija uhapsila je šest osoba u okviru istrage o bombaškim napadima u Briselu od pre dva dana, objavila je nacionalna televizija VRT.

Novinska agencija Belga javila je da je kancelarija državnog tužioca potvrdila vest o hapšenjima. Drugi detalji za sada nisu poznati.

Policija se još uvek nije oglasila povodom ovoga, prenosi Rojters. Nešto ranije, francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev saopštio je da je uhapšen francuski državljanin osumnjičen da je pripadao militantnoj mreži koja je planirala novi napad u Francuskoj.

Ovo hapšenje je pomoglo i "da se spreči zavera u Francuskoj koja je u odmakloj fazi", rekao je on u govoru koji je prenosila nacionalna tv, prenosi Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track