RODITELJI MONSTRUMI: Promrzlu i uplakanu bebu ostavili na stepeništu i otišli na žurku
Foto: Shutterstock

Zatečeni što ih traži policija

RODITELJI MONSTRUMI: Promrzlu i uplakanu bebu ostavili na stepeništu i otišli na žurku

Planeta -
Mladi poljski bračni par ostavio je bez imalo griže savesti svoju bebu u dečijim kolicima i u njima papir sa porukom da su otišli na žurku - samo na jedan dan!

Dečaka starog 16 meseci, uplakanog, i promrzlog zbog mokrih pelena, na stepeništu zgrade u Krakovu, pronašla je komšinica koju je očajnički plač deteta naterao da izađe iz stana.

Ona je bebu koja je od hladnoće i stravičnih uslova u kome su je ostavili rodite drhtala i glasno plakala, presvukla, nahranila, smirila i pozvala policiju.

Bebu je hitna pomoć prebacila u bolnicu, a u kolicima sirote bebe su našli poruku neodgovorne majke. Policija je sutradan pronašla roditelje, 23-godišnjiu Poljakinju i njenog 28-godišnjeg muža.

"Oni su bili potpuno zatečeni zašto ih traži policija. Majka ne vidi ništa loše u tome što je bebu ostavila na stepeništu. Rekla je da ga je ostavila samo na jedan dan, zato što je išla na žurku", rekao je portparol lokalne policije Marijuš Ćarka.

Nesavesna majka je optužena za krivično delo ugrožavanja zdravlja i života deteta, a da li će joj beba biti oduzeta odlučiće specijalni sud.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja