(VIDEO) SUKOB U NAGORNO-KARABAHU: AZERBEJDŽAN Stanje stabilno JERMENIJA Opet nas bombarduju!
Foto: AP, 04.08.2014.

Napeto

(VIDEO) SUKOB U NAGORNO-KARABAHU: AZERBEJDŽAN Stanje stabilno JERMENIJA Opet nas bombarduju!

Planeta -
Ministarstvo odbrane Jermenije tvrdi da je Azerbejdžan jutros ponovo pokrenuo artiljerijske napade na Odbrambenu vojsku Nagorno-Karabaha, dok azerbejdžanska strana navodi da je situacija duž linije sukoba "stabilna, ali napeta", prenosi Tass.

Portparol Ministarstva odbrane Azerbejdžana Vagif Dargjahli kazao je ruskoj agenciji da je "u poređenju sa prethodnom noći i danom situacija na liniji fronta relativno mirna".

"Ipak, napetost i dalje postoji. Prošle noći jermenska strana zasula je artljerijom više naseljenih azerbejdžanskih mesta koja se nalaze duž linije kontakta. Nije bilo žrtava", rekao je Dargjahli.

Jermenija, međutim, navodi da je azerbejdžanska strana ponovo počela da bombarduje artiljerijskom vatrom pozicije Odbrambene vojske Nagorno-Karabaha.

"Neprijatelj je 3. aprila u šest časova ujutru obnovio artiljerijsko bombardovanje pozicija Nagorno-Karabaha u južnom smeru linije kontakta", navelo je jermensko Ministarstvo odbrane, a preneo Tass.

Prema poslednjim podacima u okršajima je ubijeno 30 vojnika. Ukupno 18 jermenskih vojnika ubijeno je u borbama sa vojskom Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu, izjavio je juče predsednik Jermenije Serž Sarkisijan. Ranije u toku dana, ministarstvo odrane Azerbejdžana saopštilo je da je u tim sukobima ubijeno 12 azerbejdžanskih vojnika i da je oboren jedan vojni helikopter.

Inače, Jermenija je prebacila u Nagorno-Karabah taktičke rakete i tešku artiljeriju.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track