AMERIKANAC ŽIVI U SIRIJI VEĆ 40 GODINA: Ovde se osećam bezbednije nego u SAD
Foto: Youtube/Printscreen

Optimista

AMERIKANAC ŽIVI U SIRIJI VEĆ 40 GODINA: Ovde se osećam bezbednije nego u SAD

Planeta -
Amerikanac Tomas Veber živi u sirijskoj prestonici Damasku već 40 godina i nije napustio grad čak ni kada je počeo rat.

Ostao je u Siriji jer, kako kaže, veruje da je život tamo, uprkos ratu, bezbedniji nego u Americi. I ne samo to, Vebber je pokrenuo blog o sirijskoj kuhinji.

"Ako mislite da u Siriji više nema mesta na kojima možete da se odmorite i uživate u životu, grešite. U Damasku se stalno otvaraju kafići i barovi", kaže Veber.

On je jedini Amerikanac koji nije otišao iz Damaska zbog rata. Tokom 40 godina ovaj grad postao je njegov dom.

"Verovali ili ne, u Damasku živi mnogo ljudi iz raznih zemalja. Hrana je ovde fantastična. Nemojte misliti da pišem samo pozitivne kritike. Dešava se da kritikujem lošu uslugu i kvalitet hrane. Na sreću, to se ovde sreće retko. Većina lokalnih restorana radi na visokom nivou", smatra Amerikanac.

On kaže i da Siriju smatra bezbednijom od Amerike.

"Otkako je u Siriji počelo primirje, ovde je bezbednije nego u Americi. U SAD su gotovo svi naoružani. A u Damasku tačno znam ko nosi oružje. U Siriji ne pucaju u školama i pozorištima, psihopate ne ubijaju decu i cele porodice. Zbog toga mi je ovde bolje", naglasio je ljubitelj restorana.

Bez obzira na Veberova uveravanja, malo je onih koji će kupiti kartu za Siriju dok je zemlja razorena. On sam je, ipak, optimističan. Uveren je da će u zemlji uskoro zavladati mir i da će doći i turisti koji će uživati u Siriji.

(Avaz/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track