BRITANAC JEDVA PREŽIVEO NOĆ U BUGARSKOJ: Otišao na skijanje, a onda su naišli vukovi
Foto: Youtube/Printscreen

Pravi povratnik

BRITANAC JEDVA PREŽIVEO NOĆ U BUGARSKOJ: Otišao na skijanje, a onda su naišli vukovi

Planeta -
Britanac Džanvir Sandu koji je samo želeo da uživa u skijanju u Bugarskoj, jedva je izvukao živu glavu pokušavajući da preživi u surovoj prirodi.

Prema mišljenju mnogih, ova priča podseća na glavnog junaka filma "Povratnik" (The Revenant) koga tumači Leonardo Dikaprio.

via GIPHY

Naime, na skijanju, Sandu (30) je udario u drvo i bio je primoran da sam provede noć u divljini. Bio mu je polomljen nos, a problemi su počeli kada je naišao čopor vukova.

Ostavio je teške skijaške čizme iza sebe, da bi mogao lakše da beži od vukova.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Bio sam potpuno sam. Video sam tri vuka kako idu ka meni. Proradio je moj instinkt za preživljavanje, a srce mi je nekontrolisano lupalo. Pokušao sam da se udaljim, ali bio sam prespor. Tada sam skinuo čizme", kaže Britanac.

Kako je samo želeo da spasi svoj život, nije razmišljao o nogama jer je praktično bio bos na snegu. A u jednom trenutku, sneg mu je bio do pojasa.

"Kada je pala noć, ništa nisam video. Bio sam toliko žedan da sam jeo sneg i pokušavao sam da ostanem budan na sve načine", kaže sandu.

Srećom, sledećeg jutra naišao je na put i tada ga je spazila jedna rumunska porodica koja ga je odvela u bolnicu. Pretila mu je amputacija, ali su doktori uspeli da mu spasu noge.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Sandu je trenutno u britanskom Eseksu gde mu leče velike promrzline koje je zadobio tokom ove paklene noći u Bugarskoj. Ipak, doktori kažu da će možda ostati bez nekoliko prstiju.

(Unilad/Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track