(VIDEO) POLICIJA NA NOGAMA: Belgija traga za misterioznim napadačem u beloj jakni
Foto: Youtube

Potraga

(VIDEO) POLICIJA NA NOGAMA: Belgija traga za misterioznim napadačem u beloj jakni

Planeta -

Dve nedelje nakon napada u Briselu, belgijsko federalno tužilaštvo objavilo je nove fotografije trećeg osumnjičenog za napad na aerodromu, koji je na slobodi.

Belgijsko federalno tužilaštvo uputilo je javni poziv građanima da se jave ukoliko nađu njegovu jaknu ili su možda na ulici videli osumnjičenog poznatog kao "muškarac sa šeširom".

Istražitelji su do fotografija došli na osnovu video-snimaka koje su na dan napada zabeležile nadzorne kamere na ulicama Brisela, uz pomoć kojih su i rekonstruisali putanju kojom je on išao kroz belgijsku prestonicu odmah posle eksplozija, prenosi francuski list "Parizjen".

Nakon što su bombe eksplodirale na aerodromu Zaventem u 07.58 sati 22. marta, osumnjičeni je preko parkinga izašao iz aerodromske zgrade i potom pešice išao kroz opštinu Zaventem, gde se usput otarasio svoje jakne, a poslednji put je viđen u 09.50 sati.

Jakna koju je odbacio je svetle boje i ima kapuljaču sa tamnom postavom, a ukoliko bude pronađena, istražiteljima bi mogla da pruži dragocene informacije o osumnjičenom.

Tužilaštvo je poručilo građanima da kontaktiraju istražitelje ukoliko su primetili svetlu jaknu na relaciji između aerodroma i ulice Luven, ili ako se neko mimoišao sa osumnjičenim dok je bežao i zna u kom pravcu je nastavio put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track