Najnovije vesti

OBAMINE GREŠKE: Američki predsednik priznao da je intervencija u Libiji bila pogrešna

Libija propatila zbog loše procene

OBAMINE GREŠKE: Američki predsednik priznao da je intervencija u Libiji bila pogrešna

Planeta
21:14h

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama priznao je da je najveća greška njegove politike bila vojna intervencija u Libiji.

Upitan šta bi izdvojio kao najveću grešku tokom svog predsedničkog mandata, Obama je rekao da je to neuspeh u planiranju nakon interevencije u Libiji, iako je tada verovao da je to dobra ideja. On je istakao da je njegov prioritet borba protiv terorističke organizacije Islamska država, ali da ta borba ne treba da protivureči američkim vrednostima, da širi paniku i razdvaja ljude.

Barak Obama (Foto: Profimedia)
Barak Obama (Foto: Profimedia)

"Moj posao broj jedan je da zaštitim Amerikance, a prioritet broj jedan je pobediti Islamsku državu. Ja sam taj koji se sastaje sa porodicama žrtava terorističkih napada, pokušavajući da ih utešim, zagrlim. Zato vam kažem, to je moj najvažniji posao.", rekao je Obama u intervjuu za televiziju „Foks njuz“, prenosi Sputnik.

Predsednik SAD ocenio je da je cilj terorističkih napada da se izazove panika i strah, kako bi se uticalo na menjanje društva. Ono što želim da kažem je da oni mogu da nas izmene. Mogu da ubiju nekolicinu nas, ali mi ćemo ih pronaći i uhvatiti jer ne paničimo, istakao je Obama.

(FoNet)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...