RUSKI MEDIJI: Turci pucali na izbeglice, ubijeno 8 osoba! Među žrtvama najviše žena i dece
Foto: Rojters

RUSKI MEDIJI: Turci pucali na izbeglice, ubijeno 8 osoba! Među žrtvama najviše žena i dece

Planeta -

Osmoro Sirijaca ubijeno je na turskoh granicu pokušavajući da prebegnu iz Sirije, preneli su inostrani mediji, a među ubijenima su i žene i deca.

Grupa je, kako piše “Raša tudej“, pokušala da u Tursku dođe preko planine kojom krijumčari prevode izbeglice, ali su ih turske vladine snage primorale da se vrate ispaljujući metke.

Snimci koji su napravljeni preko mobilnog telefona prikazuje muškarca koji u naručju nosi svog sina koji je pogođen. Drugi čovek, koji je pogođen u ruku, na snimku navodi da napušta Islamsku državu i sirijski režim.

Advokat Abdemunem Kaškaš, koji je uspeo da uđe u Tursku nepovređen, rekao je da turske snage bezbednosti ubijaju nedužne ljude.

“Tamo je bila devojčica koja je pogođena i ništa nismo mogli da uradimo za nju satima. Jedan starac i žena su nestali i verovatno su i oni ubijeni“, rekao je on.

On je dodao da izbeglice i po nekoliko dana čekaju prelazak u Tursku, a pucnji se čuju svakodnevno.

Oni koji su ranjeni prevezeni su u Azaz, sirijski grad koji kontrolišu pobunjenici. Uprkos ovim navodima, turski zvaničnici i dalje navode da vode politiku “otvorenih vrata“.

Međutim, ranije u toku meseca, organizacija Hjuman rajts voč je pozvala Tursku da prestane da puca na sirijske civile i da im dozvoli da pređu granicu.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track